História

Ukazujem 1 - 10 z 632 výsledkov.
Položiek na stránku 10
z 64

Oznamy

« Späť

3. pôstna nedeľa 2018

Liturgický kalendár

Nedeľa: ŠTVRTÁ PÔSTNA NEDEĽA.

Oznamy

Na budúcu nedeľu bude svätá omša v Kocuriciach o 10.30.

Podľa výzvy Svätého Otca Františka sa i tento rok uskutoční pôstna iniciatíva „24 hodín pre Pána“, ktorá sa v našom farskom chráme bude konať v piatok 9.3.2018 od 15.00 do 21.00 a v sobotu 10.3.2018 od 16.30 do večernej sv. omše a podľa potreby aj po nej. Bude vyložená Sviatosť Oltárna na poklonu s prosbou za obrátenie hriešnikov a bude prítomný v chráme kňaz k dispozícii na duchovný rozhovor alebo vyslúženie sviatosti pokánia.

Prosíme, aby ste nám nahlásili chorých na svätú spoveď k Veľkej noci, ku ktorým nechodíme na prvý piatok. Môžete ich nahlásiť v sakristii (meno, presné bydlisko, telefonický kontakt).

Ďakujeme všetkým darcom za prvopiatkovú zbierku potravín na pomoc ľuďom v núdzi.

Pôstna krabička pre Afriku je možnosť pomôcť chudobným deťom v krajinách subsaharskej Afriky. Aj vy sa môžete zapojiť do zbierky a pomôcť svojím pôstnym darom vo forme modlitby alebo finančného príspevku. Krabičky sú na stolíku vzadu.
Ak sa počas pôstu rozhodnete vzdať obľúbenej kávy, sladkosti či inej drobnosti a ušetrené peniaze vhodíte do pôstnej krabičky, podporíte vzdelávanie a zdravotnú starostlivosť pre konkrétne deti v Ugande a Rwande.

Kňazi a veriaci farnosti Pavlovce nad Uhom, ponúkajú pečených baránkov s odporúčaným milodarom 10,-€, ktorým môžete podporiť rozvoj pútnického miesta vo filiálke Vysoká nad Uhom, ktorá je rodiskom Anky Kolesárovej, slovenskej mučenice čistoty, ohľadom ktorej v súčasnosti prebieha proces jej blahorečenia. Jej život a príklad priťahuje množstvo mladých ľudí, ktorí prichádzajú do jej rodiska na Púte radosti, Púte zrelosti, Púte rodín atď...

Pobožnosť Krížovej cesty býva vo farskom kostole každý deň po rannej sv. omši a v piatok o 17.15. Prosím rôzne farské skupiny, aby sa zapojili do tejto pobožnosti. V KBSJ bude v piatok o 15.15. Krížová cesta v nedeľu na Červenej veži zatiaľ kvôli chladnému počasiu nebude.

Nakoľko sú prázdniny sväté omše pre prvoprijímajúce deti a birmovancov, ako aj preskúšanie a birmovanecké stretnutia sú dobrovoľné.

Sviatosť birmovania bude v našej farnosti 10.6.2018 o 10.30.

Pozývame Vás na farskú púť do Talianska pri príležitosti 100. výročia stigmatizácie a 50. výročia od smrti Pátra Pia od 7. do 14. septembra. Navštívime mestá Manopello, San Giovanni Rotondo, Gargano, Bari, Pietrelcina, Rím, Vatikán, Assisi, Padova. Cena je 395 €. V cene je autobusová doprava, 5 nocí ubytovanie (z toho 2 noci ubytovanie v San Giovanni Rotondo, 2 noci v Ríme a 1 noc v Assisi), 5x polpenzia (z toho 5x raňajky a 5x večere), pobytová taxa, dvaja kňazi – jeden kňaz a zároveň sprievodca JCLic. Peter Paľovčík a druhý kňaz bude ako duchovný doprovod z našej Farnosti sv. Cyrila a Metoda. Cestovať je možné aj na občiansky preukaz. Prihlasovať sa môžete v cestovnej kancelárií NOE travel, ktorá sídli z kraja nášho pastoračného centra, prípadne sa zapíšte v sakristii. Bližšie info na farskej nástenke.

 

Mgr. Jozef Gallovič
farár – dekan