História

Ukazujem 1 - 10 z 630 výsledkov.
Položiek na stránku 10
z 63

Oznamy

« Späť

34. nedeľa v cezročnom období 2017

Liturgický kalendár

Štvrtok: SV. ONDREJA, APOŠTOLA. Sviatok.
Sobota: Panny Márie v sobotu.
Nedeľa: PRVÁ ADVENTNÁ NEDEĽA.

Oznamy

Na slávnosť Krista Kráľa pri modlitbe zasvätenia Najsvätejšiemu Srdcu Ježišovmu je možnosť za obvyklých podmienok získať úplné odpustky.

Budúcou nedeľou začína adventné obdobie, ktoré je časom prípravy na slávnosť Narodenia Pána. Je časom nábožného a radostného očakávania. V tomto období sa používa organ a iné hudobné nástroje s takou umiernenosťou, aby sa nepredchádzalo plnej radosti Narodenia Pána.
Na budúcu nedeľu požehnáme adventný veniec. Môžete si priniesť aj svoje adventné vence na požehnanie a položiť ich pred oltár.

Na budúcu nedeľu bude zbierka na katolícku charitu. Pán nech vás požehná za Vaše milodary.

Všetky sväté omše aj nedeľné z kúpeľnej Kaplnky Božského Srdca Ježišovho pri kúpeľnom moste sú presunuté do farského kostola sv. Cyrila a Metoda.
Nedeľná svätá omša o 9.00 bude vo farskom kostole sv. Cyrila a Metoda.
Podobne sa do farského kostola presúva celodenná poklona Sviatosti oltárnej. Rozpis adorátorov a úmysly sv. omší zostávajú nezmenené.

Na budúci týždeň budeme zapisovať úmysly sv. omší na mesiac január 2018. V pondelok ráno sa zapisujú len na ranné sv. omše.

Prvý piatok v mesiaci. Spovedá sa ako obvykle od stredy hodinu pred večernou sv. omšou, v piatok od 16.30. Chorých budeme spovedať ako obvykle.

Farská zbierka vo farnosti sv. CM na dokončenie kotolní v kostole sv. CM a v Pastoračnom centre činila 1942,-€. Pán nech požehná všetkých darcov.

Svätá omša osobitne venovaná pre prvoprijímajúce deti (2. a 3. ročníka) spolu s rodičmi bude v stredu. Deti 3. ročníka majú posledný termín na preskúšanie z otázok 1. časti po sv. omši v prítomnosti rodičov.
Tretiakom budú rozdané otázky z 2. časti. A druhákom z 1. časti. Prosím rodičov, aby si ich prišli prevziať.

V piatok bude stretnutie birmovancov na svätej omši o 18.00 a po nej v skupinkách s animátormi a kňazmi.

Dôrazne prosíme zostávajúcich členov SSV, aby si v sákristii farského kostola prevzali podielové knihy a zaplatili členské na ďalší rok.

 

Oznamy pátrov jezuitov

 

Na budúci týždeň bude jesenná zbierka na charitu. Za vaše milodary ďakujeme.

Zapisovanie úmyslov v našej kaplnke na január 2018 bude 1. decembra 2017 pol hodiny pred každou svätou omšou: od 5.30h. na sv. omšu o 6.00h.; od 7.30h. na sv. omšu o 8.00h. a od 18.00h. na sv. omšu o 18.30h.

Na budúcu nedeľu pri všetkých svätých omšiach požehnáme adventné vence. Pred svätou omšou ich môžete položiť pred oltár.

Prvý piatok v mesiaci: po každej svätej omši bude odprosujúca pobožnosť. Pozývame Vás aj na mariánsku pobožnosť k prvej sobote v mesiaci, ktorá bude 2. decembra 2017 po rannej svätej omši.

Počas prvej adventnej nedele (3.12.2017) sa v rámci akcie Daruj Vianoce pred a po sv. omšiach o 9.00 (kostol sv. Štefan), 11.00 (Kaplnka s. p. Márie) a 18.00 (kostol sv. Cyrila a Metoda) uskutoční zbierka hračiek, školských a kuchynských potrieb, oblečenia a obuvi pre rodiny z azylového domu v Piešťanoch a deti z detského domova. Veci môžete priniesť a odovzdať priamo dobrovoľníkom, ktorí akciu sprostredkovali.

Prosili by sme tiež, tak ako po minulé roky, ak by chcel niekto odstrániť spred domu alebo zo záhrady väčší, či menší vianočný stromček, môžete nám dať vedieť v našej sakristii. Použijeme ho na výzdobu do kostolov. Ďakujeme.

Pátri jezuiti v spolupráci s laickými veriacimi pozývajú snúbenecké a manželské páry do 5 rokov, k duchovnej formácii v rámci malého manželského spoločenstva, ktoré sa bude schádzať o adventu, teda od 1. decembra, každý piatok o 17.00 hod v JPC. Prihlásiť sa možno najneskôr do 26. novembra u manželov Gáborovcov alebo manželov Dragulovcov, prípadne u pátra Leopolda Slaninku SJ.

Pátri jezuiti v spolupráci s laickými veriacimi taktiež pozývajú rodičov detí, ktoré sa pripravujú na 1. sv. prijímanie a na birmovku, k duchovnej formácii v rámci malých spoločenstiev, ktoré budú prebiehať tiež od 1. decembra, každý piatok o 19.30 v JPC. Prihlásiť sa možno najneskôr do 26. novembra v sakristii nášho kostola.

Opäť pozývame na „Kakavkovú párty“ deti II. stupňa základných škôl, teda od 5. ročníka. Najbližšie stretnutie bude v sobotu, 2. decembra o 16.00 hod v Jezuitskom pastoračnom centre. Kakavková párty bude bývajú pravidelne každú druhú sobotu o 16.00 hod.

 

Mgr. Jozef Gallovič
farár – dekan