História

Ukazujem 1 - 10 z 633 výsledkov.
Položiek na stránku 10
z 64

Oznamy

« Späť

5. pôstna nedeľa 2017

Liturgický kalendár

Nedeľa: NEDEĽA UTRPENIA PÁNA. KVETNÁ NEDEĽA.

Oznamy

Pobožnosť Krížovej cesty býva vo farskom kostole každý deň po rannej sv. omši, v piatok o 17.15, ktorú vedú rôzne farské skupiny. V KBSJ je v piatok o 15.30 (Sviatosť oltárnu odloží kňaz). V nedeľu poobede na Červenej veži o 14.30.

Na Kvetnú nedeľu liturgia začína procesiou s požehnanými ratolesťami, preto si ich nezabudnite doniesť na požehnanie. V nedeľu pri sv. omši o 10.30 Pašie budú spievané zborom Coro laudamus.

Veľkonočná svätá spoveď bude vo farskom kostole v sobotu od 15.00 do 18.00, na Banke od 9.00 do 10.00. V nedeľu vo farskom kostole od 15.00 do 18.00, na Trajane od 15.00 do 16.00. V Kocuriciach vo štvrtok od 17.00 do 18.00.
Chorých budeme spovedať v tomto týždni od utorka do piatku. V Kocuriciach vo štvrtok doobedu a na Banke v sobotu doobedu. Môžete ich stále nahlásiť. Od stredy pred večernou sv. omšou spovedá sa od 17.00.

Svätá omša venovaná prvoprijímajúcim deťom a ich rodičom je v piatok poprípade v stredu o 18.00 vo farskom kostole. Prosím deti 2. ročníkov, aby prišli s rodičmi na preskúšanie z otázok, ktoré dostali.
Deti 3. ročníkov budú mať preskúšanie z 2. časti otázok v piatok alebo v stredu po sv. omši.

V piatok 7.4. bude celodenná farská poklona Sviatosti oltárnej vo farskom kostole sv. CM ráno po sv. omši do krížovej cesty o 17.15. V tento deň poklona v Kaplnke Božského Srdca nebude. Rozpis adorátorov platí, presunú sa do farského kostola.

V sobotu o 9.00 bude upratovanie kostola a okolia pred Veľkou nocou. Prosíme ochotných farníkov aj mladých ľudí o pomoc.

Na Trajane býva svätá omša v nedeľu o 10.30 v priestoroch 9. Základnej školy F.E.Scherera. Hľadáme ochotného muža, ktorý by vedel pred sv. omšou pozapájať ozvučenie, a tým pomôcť alebo v prípade potreby zastúpiť pána kostolníka Dušana Zelenaja.

Prvopiatková zbierka potravín bude venovaná teraz aj činnosti farskej charity pre podporu bezdomovcov pri akcii upratovania okolia Piešťan. Prosíme hlavne o konzervy a trvanlivé potraviny.

Aj tento rok je možné poukázať 2% dane z príjmu občianskemu združeniu Katolícka jednota Slovenska - pobočka Piešťany a tým podporiť našich mladých hudobníkov - zbor Dona Bosca a aktivity Domu pokoja v Lúke nad Váhom, ktorý je určený pre týrané tehotné mamičky s kapacitou 6 - 15 miest. Tento dom je skolaudovaný a môže ponúknuť okamžitú pomoc pre záchranu počatých životov. Prosíme matky, aby svoje dietky priviedli na svet a nedali prednosť ich zavraždeniu. V tomto zariadení majú matky pripravenú svoju izbu so všetkou starostlivosťou po dobu 6 - 12 mesiacov. Príslušné tlačivá budú umiestnené vzadu v kostole pri tlačovinách a bude možné si ich stiahnuť aj z webovej stránky www.dompokoja.sk.

 

Oznamy pátrov jezuitov

 

Od štvrtka po popolcovej strede sa cez týždeň po rannej svätej omši o 6.00h. modlíme Krížovú cestu. Na Kvetnú nedeľu bude v našej kaplnke Krížová cesta už o 14.00h. Potom od 15.00 – 18.00h bude veľkonočné spovedanie.

Na Kvetnú nedeľu pri sv. omši o 9.30h budú spievané pašie. Na sväté omše – na požehnanie si môžete priniesť bahniatka alebo zelené ratolesti.

V sakristii našej kaplnky ponúkame Krížovú cestu v knižnej podobe a na CD-čku. Napísali ju kontemplatívne sestry benediktínky z kláštora Benediktínok Najsvätejšej Bohorodičky z Horných Orešian. Kto by mal záujem – dobrovoľný príspevok buď za knižočku alebo CD je 5 EUR. Aj takýmto spôsobom môžeme podporiť tieto kontemplatívne rehoľné sestry.

Aj dnes večer pozývame Vás k spoločnému štúdiu a poznávaniu učenia pápeža Františka o láske v rodine čítaním, analýzou a debatou o posynodálnom dokumente AMORIS LAETITIA (Radosť lásky) – po večernej svätej omši o 18.30h v našej kaplnke.

Prosba o 2% z daní pre jezuitské diela na Slovensku. Aj v tomto roku by sme Vám boli nesmierne vďační za Vašu podporu preukázaním svojich 2 % na naše jezuitské apoštolské diela na Slovensku. Formulár s potrebnými údajmi môžete nájsť na stolíkoch.

Spovedanie: V týždni prvého piatku ako zvyčajne. Vo Veľkom týždni (pondelok, utorok, streda) spovedáme: ráno od 7.30 – popoludní od 17.00h.

 

Mgr. Jozef Gallovič
farár – dekan