História

Ukazujem 1 - 10 z 632 výsledkov.
Položiek na stránku 10
z 64

Oznamy

« Späť

Najsvätejšej Trojice 2017

Liturgický kalendár

Utorok: Sv. Antona Paduánskeho, kňaza a učiteľa Cirkvi. Spomienka.
Štvrtok: NAJSVÄTEJŠDIEHO KRISTOVHO TELA A KRVI. Slávnosť. Prikázaný sviatok.
Nedeľa: JEDENÁSTA NEDEĽA V CEZROČNOM OBDOBÍ.

Oznamy

Dnes je zbierka na dokončenie Pastoračného centra. Za pochopenie a dary nech vás Pán odmení.

Vo štvrtok na prikázaný sviatok budú sväté omše ako cez týždeň.

15. júna 2017 – vo štvrtok, na slávnosť Božieho Tela a Krvi, bude večer v kostole sv. Cyrila a Metoda o 18.00 spoločná slávnostná svätá omša a po nej bude nasledovať slávnostná procesia s Eucharistickým Kristom, ktorá povedie z farského kostola sv. CM okolo Slov. sporiteľne, cez pešiu zónu do Kaplnky Božského Srdca Ježišovho. Z tohto dôvodu je zrušená v jezuitskej kaplnke Sedembolestnej Panny Márie večerná svätá omša o 18.30. Sväté omše v ten deň v jezuitskej kaplnke budú o 6.00, 8.00 a 17.00.
V tento deň veriaci, ktorý sa zúčastní na recitovaní (alebo speve) hymnu Tantum ergo – Ctíme túto Sviatosť slávnu, môže získať za zvyčajných podmienok úplné odpustky.
Prosím ochotných farníkov, aby sa zapojili do prípravy oltárikov. Prosím farníkov z jezuitskej kaplnky, aby sa zapojili do výzdoby prvých dvoch oltárikov v spolupráci s pani kostolníčkami z CM a farníkov z kostola sv. CM, aby sa postarali o zvyšné dva. Deti, osobitne prvoprijímajúce, prosím, aby si doniesli lupienky kvetov, ktoré na znak úcty budú hádzať pred Eucharistickým Kristom v doprovode rodičov. Prosím aj birmovancov s animátormi, aby aj týmto spôsobom prežili prípravu na prijatie Kristovho Sv. Ducha vo sviatosti birmovania, ktorá úzko súvisí so sviatosťou Eucharistie. Tiež organistov a spevákov, aby dohodli svoju spoluprácu. Modlime sa, aby sme sa nehanbili za svoju vieru v reálnu, trvalú prítomnosť Božieho Syna Ježiša Krista v Eucharistii a vyznali ju v pokore a radosti aj pred svetom, ktorý veľmi potrebuje Boha, ktorý dáva život a lásku.

Stretnutie birmovancov bude v piatok vo farskom kostole na sv. omši o 18.00 a po nej v skupinkách s animátormi.
Prosím opäť všetkých rodičov birmovancov, aby sa stretli na budúci týždeň v piatok na sv. omši o 18.00 a po nej.
Veľké upratovanie kostola rodinami birmovancov bude týždeň pred birmovkou v sobotu 17.6.2017 od 9.00 do 11.00. Prosím o to birmovancov, rodičov, radi privítame aj animátorov.

Oznamujem žiakom 8. ročníka a starším, že sa môžu nahlásiť na prípravu k sviatosti birmovania, ktorá bude na budúci rok 2017.

 

Oznamy pátrov jezuitov

 

Dnes, 11. júna 2017, je v našej jezuitskej kaplnke zbierka na náš exercičný dom tu v Piešťanoch. Chceme Vás poprosiť, našich priateľov a dobrodincov o finančnú pomoc pri rekonštrukcii našej kotolne v exercičnom dome, ktorý slúži na duchovné potreby aj pre našich veriacich (modlitbu, stíšenie, duchovné obnovy). Za Vaše milodary Vám ďakujeme.

Dnes večer Vás pozývame k spoločnému štúdiu a diskusii na otázky o učení pápeža Františka o láske v rodine o posynodálnom dokumente AMORIS LAETITIA (Radosť lásky). Stretnutie bude po večernej svätej omši v pastoračnom centre o 19.30h.

Dnes o 15.00h. bude v našej jezuitskej kaplnke stretnutie združenia Faustínum.

„Čo hľadáte?“ (Jn 1,38) je heslo tohtoročného tábora Cesta Pravda Život, určeného pre mladých vo veku od 18 do 35 rokov, ktorý sa uskutoční od 22. do 29. júla 2017 na Trlenskej chate pri Ružomberku. Aj tento rok pozývame mladých ľudí prežiť intenzívny program: trojdňové duchovné cvičenia, osobné duchovné sprevádzanie, turistiku a spoločenské aktivity, pod vedením jezuitov P. Jakuba Garčára SJ, Petra Bušu SJ a sestry Simeony z Congregatio Jesu. Prihlásiť sa môžete do 1. júla a účastnícky príspevok je € 80. Viac info na plagátoch.

Pátri jezuiti pozývajú k meditácii v rámci už 7. ročníka projektu Umenie Ducha – návrat súčasného umenia do chrámu, do predsiene Kaplnky Sedembolestnej Panny Márie. Od 10. júna je tu prezentované dielo slovenskej výtvarníčky Andrey Čepiššákovej s názvom: Kornati.

Family Xaveriáda 2017 – jezuiti pozývajú na tradičnú pešiu púť: z Vrbového na Velehrad. Skupinu tvoria – mladí ľudia, rodičia a deti. Termín: 30. jún – 5. júl 2017. Vedúci púte: P. Ľubomír Pilarčík SJ. Nahlásiť sa možno do 20. júna 2017: lubomir.pilarcik@gmail.com, mobil: 0907961190. Bližšie info na nástenke.

 

 

Mgr. Jozef Gallovič
farár – dekan