História

Ukazujem 1 - 10 z 629 výsledkov.
Položiek na stránku 10
z 63

Oznamy

« Späť

Sedembolestnej Panny Márie, patrónky Slovenska 2019

Liturgický kalendár

Pondelok: Sv. Kornélia, pápeža, a Cypriána, biskupa, mučeníkov. Spomienka.
Piatok: Sv. Ondreja Kima Taegona, kňaza, a Pavla Chonga Hasanga a spoločníkov, mučeníkov. Spomienka.
Sobota: SV. MATÚŠA, APOŠTOLA a evanjelistu. Sviatok.
Nedeľa: DVADSIATA PIATA NEDEĽA V CEZROČNOM OBDOBÍ

Oznamy

Jesenné kántrové dni sú v stredu, piatok a sobotu. Záväzný je jeden deň. Obsahom je poďakovanie za úrodu.

Národný pochod za život, ktorý je aj vyznaním našej viery, sa uskutoční v nedeľu 22.9.2019 o 14.30 v Bratislave na Námestí slobody. Odchod autobusov bude o 7.30 , slávnostná svätá omša s biskupmi bude v priestoroch Incheby o 10.00, po nej bude obedná prestávka a presun na námestie. Záujemcovia sa môžu nahlasovať v sakristii, aby sme mohli objednať dostatočný počet autobusov.

Ako bolo avizované, budúci víkend sa v Bratislave uskutoční tretí Národný pochod za život s bohatým sprievodným programom. V sobotu 21. 9. 2019 sa o 18.00 uskutoční otváracia svätá omša v Dóme sv. Martina. Po nej bude o 20.00 hlavný duchovno-kultúrny program v Incheba Expo Aréne. Vstup je voľný, parkovanie možné v areáli výstaviska. V nedeľu sa opäť v areáli výstaviska uskutoční slávnostná svätá omša za účasti biskupov Slovenska so začiatkom o 10.00. Parkovanie je možné priamo v areáli výstaviska. Hlavný program na Námestí slobody začne o 13.30. Pochod odštartuje o 14.30. Trasa pochodu je dlhá 2,2 km. Srdečne všetkých pozývame vyjadriť postoj za ochranu práva na život najmenších z nás. Podrobnosti nájdete na stránke pochodzazivot.sk.

Odchod autobusov bude o 7.30 spred reštaurácie Lemon Bar. Záujemcovia sa môžu nahlasovať v sakristii.

Prosím členov SSV, aby si v sakristii vyzdvihli podielové knihy a zaplatili členské 8,-€ na rok 2020. Kalendáre na rok 2020 si môžete objednať.

V stredu bude večerná sv. omša pre deti a rodičov, osobitne pre prvoprijímajúce deti 2. a 3. ročníka. Pozývame ich na túto prípravu. Druháci si budú môcť vyzdvihnúť prihlášku na 1. sväté prijímanie.

V piatok je svätá omša venovaná mládeži, osobitne kandidátom na birmovku, žiakom 8. a 9. ročníka ako príprava na birmovku. Prihlásiť sa môžu aj žiaci 8. ročníka. Prihlášku si môžu vyzdvihnúť v sakristii alebo v škole od učiteľov náboženstva.

Prosím mladých kresťanov, ktorí majú záujem stať sa animátormi birmovancov, aby prišli na stretnutie v piatok po sv. omši.

Dospelí záujemcovia o krst, 1. sväté prijímanie a birmovku sa môžu nahlásiť v sakristii alebo na farskom úrade.

V piatky po sv. omši sa ďalej koná ružencový pochod z farského kostola sv. Cyrila a Metoda do Kúpeľnej kaplnky BSJ. Úmysly modlitieb sú za ochranu života detí od počatia a za ochranu rodín, manželstiev a detí pred bezbožnou ideológiou gender.

Celosvetová modlitebná iniciatíva Milión detí sa modlí ruženec sa uskutoční v piatok 18.10.2019 (alebo v iný blízky vyhovujúci deň). Môžete si zobrať plagátik a zaregistrovať sa na webovej stránke www.miliondeti.sk.

Srdečne ďakujeme všetkým darcom, ktorí finančne podporujete opravu Kúpeľnej kaplnky BSJ. Modlíme sa za všetkých darcov aj za dokončenie diela, ktoré je naším spoločným duchovným skvostom.
Číslo farského účtu, na ktorý môžete tiež posielať svoje milodary, je: 283688043/0900 (SK81 0900 0000 0002 8368 8043). Názov účtu je: RKC, Farnosť sv. Cyrila a Metoda, ul. Nitrianska 17.

 

Oznamy pátrov jezuitov

 

Pri príležitosti sviatku našej kaplnky, ale aj patrónky Slovenska – Sedembolestnej Panny Márie Vás pozývame na hudobné pásmo Folklórneho súboru UJLAČANKA, ktoré sa uskutoční dnes 15. septembra 2019 o 16.00h. v našej kaplnke Sedembolestnej Panny Márie. Príďte si vypočuť niekoľko piesní v podaní tohto súboru.

Zároveň pri tejto príležitosti Vás pozývame aj na dnešnú večernú svätú omšu o 18.30h., pri ktorej bude spievať piešťanský chórový spevokol CORO LAUDAMUS.

Na budúci týždeň sú tzv. jesenné kántrové dni. Ich obsahom sú najmä modlitbu za úrodu a poďakovanie za úrodu.

Program Materského centra pri Jezuitskom Pastoračnom centre: Milé mamičky, srdečne Vás pozývame do jezuitského MC Cesta každú stredu od 9.30 - 11.30.

Program na mesiac september:

  • 18.9. Prednáška na tému: Virtuálne úniky a ako to zmeniť
  • 25.9. Hudobné aktivity s deťmi...

Tešíme sa na Vás. Bližšie na plagátiku.

 

Mgr. Jozef Gallovič
farár – dekan