História

Pravidelná piatková modlitba sv. ruženca

ZMENA - od 15.9.2023 bude bývať modlitba sv. ruženca len do 22:00 hod.!!! 

1. pôstna nedeľa "C" 2022

Liturgický kalendár Nedeľa :2. pôstna nedeľa v roku „C“ Oznamy Dnes je zbierka...

8. nedeľa v cezročnom období "C" 2022

Liturgický kalendár Streda : Popolcová streda, deň pokánia v celej Cirkvi Nedeľa...
Nové opatrenia pre bohoslužby od pondelka 14. marca 2022

Nové opatrenia pre bohoslužby od pondelka 14. marca 2022

Pandemické opatrenia platné pre bohoslužby  od pondelka 14. marca 2022. ...

Vysielané sv. omše

https://www.youtube.com/channel/UCupcxYdFVu_DPFhST11oHnA Nedeľa 10:30 hod. (od 23.1.2022)

Trnavská novéna 2021

V dňoch 12. 11. - 21. 11. 2021 sa v uskutoční Trnavská novéna.
Prvé sväté prijímania 2021

Prvé sväté prijímania 2021

Tento rok sa v našej farnosti uskutočnili prvé sväté prijímania v dátumoch 29.5., 5.6. a...
Ukazujem 1 - 10 z 187 výsledkov.
Položiek na stránku 10
z 19

Správy (Správy)

« Späť

Svätý Otec František ohlásil Osobitný rok rodiny

Svätý Otec František ohlásil Osobitný rok rodiny

V Nedeľu Svätej rodiny 27. decembra Svätý Otec František ohlásil Osobitný rok rodiny „Amoris laetitia“. Ako oznámil pri poludňajšej modlitbe Anjel Pána, začne sa 19. marca 2021 na slávnosť sv. Jozefa, pri 5. výročí vydania posynodálnej apoštolskej exhortácie o láske v rodine Amoris laetitia - Radosť lásky.

Rok reflexie nad Amoris laetitia vyvrcholí v júni 2022, keď sa bude v Ríme konať 10. svetové stretnutie rodín. Ako vysvetlil Svätý Otec v príhovore pred modlitbou Anjel Pána, bude to špeciálny rok uvažovania nad vzorom manželskej a rodinnej lásky podľa podnetov spomenutého dokumentu a so zreteľom na evanjelizačnú úlohu rodiny. Cieľom bude prehĺbiť si poznanie Amoris laetitia, pričom o koordinovanie iniciatív sa bude starať Dikastérium pre laikov, rodinu a život.

Pápež František sa vyjadril týmito slovami:

„Dnešný sviatok nás pozýva k tomu, aby rodina príkladne evanjelizovala, keď nám nanovo nám predkladá vzor manželskej a rodinnej lásky, ako sa to zdôrazňuje v Apoštolskej exhortácii Amoris laetitia, ktorej piate výročie vyhlásenia bude 19. marca budúceho roka. A budeme mať rok uvažovania nad Amoris laetitia, ktorý bude príležitosťou prehĺbiť sa v obsahu tohoto dokumentu [19. marec 2021 – jún 2022].

Tieto úvahy budú k dispozícii cirkevným spoločenstvám a rodinám, aby ich sprevádzali na ich ceste. Už teraz pozývam všetkých, aby sa zapojili do iniciatív, ktoré sa budú organizovať v priebehu spomenutého roka a bude ich koordinovať Dikastérium pre laikov, rodinu a život. Zverujeme Svätej rodine z Nazareta, zvlášť sv. Jozefovi, vnímavému manželovi a otcovi, túto cestu  spoločne s rodinami celého sveta.

Panna Mária, na ktorú sa teraz obrátime v modlitbe Anjel Pána, nech vyprosí pre rodiny na celom svete, aby ich stále viac priťahoval evanjeliový vzor Svätej rodiny, a stávali sa tak kvasom novej ľudskosti a konkrétnej a univerzálnej solidárnosti.“

Pripomeňme, že posynodálnou apoštolskou exhortáciou o láske v rodine Amoris laetitia pápež František zhrnul Synodu o rodine, ktorá sa konala vo dvoch fázach v rokoch 2014 a 2015. Dokument je adresovaný biskupom, kňazom a diakonom, zasväteným osobám, kresťanským manželom a všetkým veriacim laikom.

 

zdroj: www.tkkbs.sk