Dianie vo farnosti

« Späť

Ako bolo na farskom plese?

Ako bolo na farskom plese?

Tento ples nemohol mať lepšiu a aktuálnejšiu tému ako „radosť“. A to nielen preto, že zábavy chtiví hostia ho prežívali skutočne radostne. Podarilo sa nám totiž zorganizovať ples, ktorý radosť ponúkal v koncentrovanej forme a v obmedzenom čase.

Odkaz, ktorý z neho vzišiel a ktorý odznel aj v príhovore otca Ľudovíta Pokojného, je dôležitejší: nezabúdajme sa radovať! Práve teraz, keď sa v spoločnosti predierajú navrch negatívne nálady, buďme radostnejší v každej chvíli. Aj vtedy, keď nám do cesty pribudnú ťažšie chvíle. Neoberajme sa o radosť tam, kde nemusíme. Všetci dokážeme pozdvihnúť zrak od seba a svojich plánov, a hľadieť okolo seba s vedomím Božej prítomnosti. Preto sa dokážeme radovať z každého dňa a každej udalosti. Nielen veriaci kresťania, ale všetci ľudia dobrej vôle.

V sobotu 10. februára sa o tom mohli presvedčiť všetci hostia farského plesu. Pomáhala výborná hudba BeHappy, krásne vystúpenia, ale hlavne dobrá nálada pri stoloch, pri rozhovoroch, pri chutnom jedle. Klobúk dole pred organizátormi a všetkými mladými pomocníkmi.

Záhoráci nemusia nikoho presviedčať o tom, že sa vedia zabávať. Skúsme presvedčiť naše okolie, že radosť vieme aj rozdávať. Máme na to celý rok. Zhodnotiť to môžeme na budúcoročnom, 17. farskom plese. Tak dovtedy veľa radosti, priatelia!

(en)

Prejsť do fotogalérie

Odkazy na videá