Dianie vo farnosti

« Späť

Výročná púť do Marianky

Výročná púť do Marianky

Uplynulý víkend sa v susednej Marianke, jednom z najstarších pútnických miest na Slovensku, konala výročná púť, na ktorú už tradične prichádzajú aj ľudia zo vzdialených kútov Slovenska. Naša farnosť sa už tradične zúčastňuje na tejto púti pri príležitosti sviatku Narodenia Panny Márie.

Po bohatom sobotňajšom programe Mariánskej púte sme slávili svätú omšu o 22.00 hodine v Bazilike narodenia panny Márie, ktorú tak, ako každoročne, celebroval náš bystrický farár, o. Ľudovít Pokojný. Nasledujúci deň v nedeľu sme sa ráno stretli pri kostole v Záhorskej Bystrici a v sprievode sme putovali do Marianky, aby sme mohli sláviť pontifikálnu svätú omšu, ktorú celebroval Mons. Stanislav Zvolenský, arcibiskup.

Počas svätej omše za nebo na chvíľu zatiahlo nebo a niekoľko kvapiek naznačilo, že azda zmokneme. Ale spätne sme mohli s úsmevom povedať, že Panna Mária roztiahla nad nami svoj ochranný plášť a mraky odtiahli preč. Už blahoslavená sr. Zdenka Schelingová vravela: "Za mrakmi je moje milované Slnko!"

Odkazy na videá