Blog

« Späť

Mlčanie a slovo: cesta evanjelizácie

Mlčanie a slovo: cesta evanjelizácie

(Posolstvo Svätého Otca Benedikta XVI. k 46. svetovému dňu spoločenských komunikačných prostriedkov 2012 - 20. máj 2012)

Budúcu nedeľu to bude presne rok, čo som začala blogovať. Akože nie presne rok v poňatí 365 či 366 dní, ale aj tak rok. Liturgický. Na tento istý sviatok som sa zaregistrovala na christ-net(e) a začala písať. Strávila som tam s vami pár týždňov a po presťahovaní sa na mojakomunita.sk sa s vami naďalej delím s tým, čo mi Boh kladie na srdce (prípadne so svojimi starými seminárkami :) )

V týchto dňoch som si čítala posolstvo od Svätého Otca a zasa som tam pre seba a pre vás niečo objavila. "Pozornosť treba venovať tiež rôznym formám internetových stránok, aplikácií a sociálnych sietí, ktoré môžu dnešnému človeku pomôcť prežiť chvíle zamyslenia a autentického pýtania sa, ale aj vytvoriť priestor na ticho a príležitosť na modlitbu, meditáciu či spoločné zamýšľanie sa nad Božím slovom. Pokiaľ niekto nezanedbáva rozvíjanie vlastného vnútorného života, môže pomocou stručných, na podstatu zameraných odkazov, často nie dlhších ako jeden biblický verš, vyjadriť hlboké myšlienky." Neviem zatiaľ akou formou to budem robiť, no minimálne to chcem vyskúšať.

V posledných týždňoch mi niekoľkí z vás, mojich čitateľov, napísali alebo povedali niečo, čo sa až podozrivo opakovalo. Prežili ste niečo zaujímavé, Boh sa vás dotkol (alebo vy Jeho... ) a povedali ste si: "Františka by o tom určite napísala blog."

A každý z tých, čo mi to povedali, presne vedeli, ako na to zareagujem.

Čiže dnešný odkaz pre teba: TY O TOM NAPÍŠ! :) (a keď sa mi pochváliš aspoň súkromnou správou, určite si ťa prečítam)

 

foto: http://spravodaj.madaj.net/view.php/2011/02-zlty-papierik/attachment/5115

Komentáre
Prihláste sa pre pridanie komentára
Františka, vďaka za túto milú provokáciu emoticon
Niekedy mám problém písať, lebo mám pocit, že to nebude dosť obsiažne, ale zrejme ani nemusí byť.
Odoslané 7.5.2012 9:07.
Aj ja ďakujem Františke za inšpiráciu. Ak mi dá Pán Boh dosť síl a bude to jeho vôľa, tak už mám predstavu o svojich príspevkoch.
Odoslané 7.5.2012 11:00 ako reakcia na Martin Lojek.