Blog

« Späť

Šarlátová niť (recenzia)

Šarlátová niť (recenzia)

Prednedávnom som skúsila niečo nové. Čítať vždy len jednu knihu. Odvtedy som prečítala toľko kníh ako už dávno nie. Skvelý nápad to bol! Šarlátová niť ma z toho trochu vykoľajila. Priamo v jednej knihe čítať dve... Za pokus to stálo, ale priznám sa, že to nebolo pre mňa príťažlivé preskakovať medzi príbehom Sierry a jej pra-pra-pra-príbuznej. Doslova príbehy z dvoch svetov.

"Tým, čo milujú Boha, všetko slúži na dobré." Niekedy sa to Bohu tak ťažko verí, že to ozaj dokáže. Akoby nemal dosť času a dosť síl. Akoby nevládal udržať veci naporiadku a v dobrom...  a keď sa to zvrtne, už nemáme vôbec silu vidieť, na čo by už len toto mohlo byť dobré.

Je ťažké veriť Bohu, aj manželská kríza, ktorá vyhrotí do odchodu manžela z domu a posunie sa k žiadosti o rozvod, môže byť na niečo dobrá. Veď nič tomu nenasvedčuje. Ani pokazený prospech školopovinných detí, ani vnútorný nepokoj pri všetkom, čoho sa človek dotkne.

Slovník sa scucne a opakujú sa...

... aspoň BY...

... mohol BY...

... čo sa stane, AK...

Všetko chceme mať pod kontrolou. A ak menáme, aj tak si v hlave premietame najnepravepodobnejšie scenáre. Čo by sa stalo, keby sa to či hento nestalo.

... až KÝM...

... dáme zlomený život so všetkou svojou minulosťou a neznámu budúcnosť do rúk Bohu, ktorý je verný svojim prísľubom a známy svojou mocou a silou. Už sa nemusíme báť a klásť si otázku, čo sa stane AK... Nemusíme vedieť a poznať odpoveď na všetko. A nemusíme Boha obmedzovať jediným možným riešením našich problémov. On na to má. On vládze. On môže. On vie ako na to. Aj kedy.

Je aj tvoj život ako kúsky látky na patchwork - zatiaľ bez zmyslu a rozhádzaný po izbe? Uver Bohu, že má tú niť, ktorá ich dá dokopy a utvorí krásne dielo hodné Majstra.

 

http://www.kumran.sk/

ilustračný obrázok: http://oliviajanehandcrafted.com/