Blog

« Späť

Vyskoč z akvárka! ...lebo TY to dáš (recenzia)

Vyskoč z akvárka! ...lebo TY to dáš (recenzia)

(Martina Bučeková, Redemptoristi - Slovo medzi nami, 2014)

Deviata strana zo stodvadsiatich. Druhý odsek prvej kapitoly. A autorka ti napíše to, na čo ťa iní nechajú čakať minimálne po poslednú kapitolku: „A pevne verím, že po prečítaní tejto knihy budeme mať poruke jasnú odpoveď: „To, čo ma ženie vpred, je Boh!““

Nezvykne sa to takto. Priprav sa na to, že takýchto prekvapivých vecí tam nájdeš dosť. Ak nič iné (čo by ma veru prekvapilo, ak by ťa ozaj nič iné neprekvapilo), tak by to mohol byť aj pestrý slovník, ktorý som zatiaľ v kresťanských knihách nenašla. Na ukážku vyberám: Jemine! Wow! Nerieš to. Fuuu… To je pecka! Namotať sa. Blbosť! Mám dosť! Drsné! Dovi-dopo. :). (Áno, aj smajlikov v nej nájdete.)

Možno už máš zmáknutú Robiť ťažké veci od Alexa a Bretta Harrisovcov alebo Ak chceš chodiť po vode, musíš vystúpiť z lode od Johna Ortberga. Ak zainvestuješ do tejto, rovno jej priprav miesto a spoločnosť týchto dvoch kníh na tej istej polici. Maťa ťa nenechá ťa tam, kde sa máš dobre, za cenu, že by ti nepovedala, že Boh má pre teba ešte niečo lepšie. Lenže… tvojou cenou za to „lepšie božie“ je opustiť „dobré ľudské“, čiže istoty a komfortíky, ktoré máš. Vykročiť. Za tým, čo chceš. Čože? Za tým, čo chcem? Čo vlastne chcem? No… aj k tejto otázke sa dostaneš, ak budeš pozorne čítať.

Rob, čo máš! Toto je moje predsavzatie na tento rok. A práve toto opakuje aj Maťa: „Táto kniha je pozvaním robiť veci, ku ktorým nás povolal Boh.“ Oks. Vraj stačí „iba vykročiť.“ Aké ľahké - idem teda. Robiť, čo mám.

 

knihu si môžete kúpiť napríklad tu: Kumran.sk

Komentáre
Prihláste sa pre pridanie komentára
Vďaka za recenziu... idem hľadať, kde sa k tejto knihe dostanem. emoticon
Odoslané 8.12.2014 23:20.
Evi, uz som to zjednodusila a dolozila link, kde si ju mozes objednat. Ale aj v kamennych knihkupectvach by si ju mohla najst...
Odoslané 9.12.2014 7:40 ako reakcia na Eva Baranovičová.
Pekná recenzia, a v snahe za to „lepšie božie“ sa tiež učím a snažím každý deň opustiť to „dobré ľudské“, rada používam aj niektoré citoslovcia.
Odoslané 9.12.2014 10:43.
ahoj sestra napísala si peknú recenziu ale veľmi ma zaujala aj tá kniha ak chceš chodiť po vode musíš vystúpiť z lode ani som nevedel o tom že taká kniha na našom trhu je ...zase prichádzam do obdobia keď veľa čítam... takže tvoje blogy majú svoj význam...
Odoslané 13.12.2014 10:50.
KNIHA zakúpená.. emoticon po Vianociach začínam emoticon
Odoslané 20.12.2014 14:57.
Pevne dúfam, že kniha je lepšia než jej názov. (Mimo akvárka je smrť, ibaže by plávalo v rieke či mori, čo nebýva zvykom... :-) )
Odoslané 12.1.2015 4:46.