« Späť

Ako využiť pôstne obdobie ?

Ako využiť pôstne obdobie ?

Pred začatím pôstneho obdobia som premýšľala čoho sa zriecť a na druhej strane do čoho sa mám pustiť, aby prišla zmena v dannej oblasti.

V utorok 9.2. 2016 som opäť prišla v osobnej modlitbe k Ockovi a opýtala som sa: Ocko, čo by som mala robiť počas pôstneho obdobia? Do čoho sa mám pustiť a čo by som nemala robiť ? 

Stíšila som sa a snažila som sa počúvať čo mi na to odpovie Ocko. Čo len prvé mi prebehlo mysľou a vnímala som to aj vo svojom srdci bolo, že:

- urči si pravidelný čas, v ktorom sa budem s tebou rozprávať. Pre mňa to znamenalo, určiť si pravidelný čas, kedy budem prichádzať k Otcovi ráno a večer.

- zameraj sa viac na počúvanie môjho hlasu. Pre mňa to znamenalo, prísť k Otcovi povedať mu čo mám na srdci a potom nechať jeho aby mi hovoril do dannej situácie

- plánuj si deň - prijímaj ľudí: toto sa učím stále :) - na situáciue sa pozeraj z vtáčej perspektívy

- obmedz FACEBOOK a viac sa rozprávaj osobne s ľuďmi. Najprv týmto ma inšpirovala jedna úžasná Majka. V tej chvíli ma to oslovilo a vravím si, že sa do toho pustím :) Pomyslela som si: ,,dúfam, že to zvládnem,, :) Ako taký záväzok som na fb stenu môjho profilu napísala odkaz, že nebudem počas pôstneho obdobia na fb, držte sa :). Bola som odhodlaná sa do toho pustiť. Zo začiatku to bolo ťažké. Boli dni kedy ma lákalo  pozrieť sa na nejaké správy, komenty alebo aspoň na mail pojdem pozrieť koľko mam upozornení. Potom som si uvedomila, že nerobím naplno tento záväzok a stopla som aj to, že nebudem si prezerať maili, ktoré mi chodili z Fb. Snažila som sa komunikovať viac osobne s ľuďmi v mojej blizkosti. Dni ubiehali a pomaly som si aj zvykla na to, že niesom na Fb. Na konci pôstneho obdobia som neľutovala ani trocha, že som tam nebola. Ten čas, ktorý by som presedela na fb som mohla efektívnejšie využiť. Človek si povie, že idem na 5 minút :) a z tých 5 min. je niekedy jedna hodina a možno aj dve :) a čas by mi prešiel pomedzi prsty. Takže ešte raz, ani trocha neľutujem a brala som to trocha ako psychohygienu - nevťahovať sa viac do virtuálneho sveta. Mne to osobne pomohlo :) 

Možno si poviete, koľko veľa som toho mala na pôst ale až po čase som si uvedomila, že tieto úlohy zapadali do seba ako skladačka.

Začnem si plánovať čas - obmedzím Fb a ísť do osobného kontaktu s ľuďmi - mám určený pravidelný čas s Ockom - snažím sa počuvať jeho hlas - prijímať ľudí a na veci sa pozerať z vtáčej perspektívy (mať nadhľad).

Budem úprimná, nie vždy sa mi to darilo plniť a vo viacerých vecia sa potrebujem ešte stále učiť. Je to neustály proces :)

Mala som na srdci sa o tom pozdieľať aj takouto formou :) Ak som niekoho týmto povzbudila, tak budem len rada :)

Verím, že Ocko konal počas toho času v každom a jednom z vás a ukazoval  vám veci, ktoré máte resp. nemáte robiť :)

Buďte požehnaný a požehnaním :) 

 

 

 

Predchádzajúci Ďalej
Komentáre
Prihláste sa pre pridanie komentára
Zatiaľ bez komentára Buďte prvým