Blog

« Späť

Doprajme jej to

Podobný príspevok som napísala krátko po smrti mojej babičky. Ale to bolo už dávno, Príbeh ostal "len" na papieri, teraz však cítim, že je čas podeliť sa oň aj s vami.

Bolo to už dávno. Ešte som študovala, a moja babička ešte žila s nami...

Pôvodne som plánovala ísť na inú omšu, do celkom iného kostola v inej mestskej časti. Ale okolnosti (už si nepamätám aké) ma prinútili zmeniť plán a ja som bola účastná tej istej sv. omše, ako moja babička.

Celkom "náhodou" som si všimla, že stála v rade na sv. spoveď. A takisto "náhodou" som videla ako zo spovednice vychádza práve v čase, keď kňaz začínal rozdávať sv. prijímanie. Ani sa nezastavila v lavici, šla rovno k oltáru, prijať do čerstvo vyčisteného srdca svojho najdrahšieho Hosťa...

Večer pokračoval, každý si ho zariadil podľa svojich plánov. No v neskorých hodinách sa priblížila babičkina posledná hodinka. Mama robila, čo vedela, mne dala len jednoduchý pokyn: "Modli sa!"

A tak som kľakla na kolená, a chcela som vysloviť modlitbu. Ale akú? Mám Boha prosiť, aby nám tu babičku ešte nechal? Alebo... Nakoniec som zo seba dostala len tri slová: "Buď vôľa Tvoja. Buď vôľa Tvoja..." Stále dokola.

A v mysli som cítila odpoveď: "Neboj sa, bude."

 

Áno, verím, že sa stala vôľa milujúceho Otca. Verím, že si moju babičku povolal vo chvíli, keď k nemu mala najbližšie. Verím, že už dávno sedí s ním "na lavičke" a zhovárajú sa v krásnom láskyplnom radostnom rozhovore. A verím, že zmenil moje plány práve preto, aby som videla, a aby som si spolu s ostatnými, ktorým chýba, mohla povedať: "Iste je už s Pánom. Doprajme jej to."

Komentáre
Prihláste sa pre pridanie komentára
Evička, modliť sa: Buď vôľa tvoja, Pane, je najpokornejšia modlitba...Je v nej vyslovené všetko...Postoj nášho srdca, a dôvera dieťaťa...
Aj Ty máš už v nebi mocného orodovníka! emoticon
Odoslané 29.10.2012 17:57.
Buď vôľa Tvoja, aké jednoduché a ťažké zároveň, pre tých čo by sa nevedeli odpútať... Budem na to pamätať. Vďaka.
Odoslané 13.3.2013 6:02.