Blog

« Späť

On je živý!

On je živý!

Alebo stretnutie mladých v Nitre. Budete tam? Ja určité áno, aj s flautou! Teda - ak Boh dá, ako zvykli dodávať naši starí rodičia.

Cez víkend počas polročných prázdnin (na Hromnice) sa každoročne koná stretnutie mladých v Nitre s názvom On je živý.

Teším sa veľmi. Teším sa na pár dní stíšenia (aj keď v ruchu chvál a rozhovorov), na inšpiratívne myšlienky z príhovorov a inpulzov, teším sa na stretnutie s Pánom v Eucharistii, v Slove, i v modlitbe chvál. A teším sa na všetky tie úžasné piesne! Som nadšená z piesní komunity Emanuel. Takmer nič iné ani nepočúvam. Spievam si, keď sa modlím, spievam si, keď mám pracovať, sú mi potešením v ťažkých chvíľach i vyjadrením radosti a vďačnosti zo spásy... Zdá sa mi, že veľmi dobre vyjadrujú myšlienky Evanjelia. Hudbou, melódiou, rytmom, i slovami.

A viete čo? Moja najobľúbenejšia pieseň - pieseň, ktorú som doteraz počúvala len v originále - po francúzsky, a ktorú mám dokonca nastavenú ako budík - tak táto pieseň je už preložená do slovenčiny a bude sa na najbližšom ročníku On je živý (teraz!) hrať a spievať. Spolu s ďalšími troma novými (a tiež veľmi peknými) a ďalším množstvom starších piesní.

Naozaj - máte sa na čo tešiť!

Veď ochutnajte sami:

 

Viac informácií: http://www.onjezivy.sk/on-je-zivy-2013/
Prihlásenie: http://www.emanuel.sk/_admin/formular/on-je-zivy-prihlaska.php
Spomienky z minulého roka:
http://letitia-tiba.blogspot.sk/2012/02/stretneme-sa-v-nitre.html

http://letitia-tiba.blogspot.sk/2012/02/on-je-zivy-obrazky-z-nitry.html

Komentáre
Prihláste sa pre pridanie komentára
Evi, mohla by si napísať konkrétne, kde v Nitre, ktorom kostole, o kolkej a pod. Môj syn býva v Nitre, dala by som mu vedieť. Ďakujem.
Odoslané 14.1.2013 8:15.
Až terez som si všimla obrázok, to je vlastne oznam, tam je to napísané, tak sa ospravedlňujem.
Odoslané 14.1.2013 8:18.
Áno, a ďalšie informácie sú v linkoch pod článkom.

Pozerám že program ešte nie je vyvesený, tak napíšem, ako to asi býva:
Hlavný program je v športovej hale, býva v podstate po celý víkend.
Začína sa v piatok o 17:00 sv. omšou.
Potom bude koncert.
V sobotu o 9:00 chvály, potom sv. omša, impulz (prednáška), prestávka na obed.
Poobede (15:00) "Lindajšou" (Lindajshow? Neviem ako sa to píše, vždy som to iba počula emoticon) - to je zábavný program "mladí mladým".
Križovatky - prednášky na rôzne témy v menších skupinách - treba si vybrať, ktorá téma koho zaujíma. To býva na viacerých miestach - v hale, v okolí haly, v niektorých kostoloch a pod.
Večer bude (podľa mňa najhlavnejšia časť) večer milosrdenstva:
Krátke chvály, impulz (scénka, svedectvo...), vystavená Sviatosť Oltárna a moderovaná adorácia (piesne, možnosť vziať si božie slovo, možnosť odovzdať napísanú prosbu (alebo niečo) - členovia komunity sa potom budú celý rok modliť za váš úmysel, skupinky milosrdenstva - možnosť modlitby príhovoru, možnosť pristúpiť k sviatosti zmierenia...).
Na záver kňaz chodí so Sviatosťou Oltárnou medzi ľuďmi a požehnáva ľudí zblízka. Toto je veľmi silný moment. Keď som to zažila vo Francúzsku, alebo aj na Sk medzi ľudom (neslúžila som hudbou), cítila som veľmi silno, ako Ježiš prichádza konkrétne ku mne, ku každému človeku v hale prichádza osobne a požehnáva konkrétne jeho. Pozerá sa mu do očí, do srdca a chce byť s ním, chce byť v ňom, chce patriť do jeho života... Neviem slovami vyjadriť to tajomstvo vyjadrené týmto gestom.

V nedeľu začíname znovu spievanými chválami, potom impulz (prednáška) a na záver sv. omša, ktorá končí o 12:00 (Väčšinou sa pretiahne ;) ). Kto má obed, ide na obed a potom naplnený radosťou a Duchom Svätým domov. emoticon
Odoslané 27.1.2013 13:15 ako reakcia na Oľga Cárachová.
Už je vyvesený podrobný program:
http://www.onjezivy.sk/on-je-zivy-2013/program/
Odoslané 16.1.2013 12:20 ako reakcia na Eva Baranovičová.
Už len necelý týždeň!
Teším sa.

Zatiaľ si môžete počúvať francúzske rádio Il est vivant!
https://yasound.com/fr/radio/4e946f1e13254698be6d064eb0f200f3/
Odoslané 27.1.2013 13:36.
A už sme aj doma.
Bol to úžasný čas. Krásny, silný, požehnaný... Asi ešte popíšem podrobnejšie niekedy. Zatiaľ len - nič sa nekončí, teraz sa to len začína. Teším sa. emoticon
Odoslané 3.2.2013 20:56 ako reakcia na Eva Baranovičová.
Evička, až sem počujem, ako Ti srdce spieva piesne chvál emoticon

Muselo tam byť nádherne!
Nech Ti tá radosť, ktorú si tam obdržala, vydrží až do konca tohto pozemského putovania, aby Ťa sprevádzala údolím prechodu do Kráľovstva Božieho! emoticon
Odoslané 4.2.2013 9:20 ako reakcia na Eva Baranovičová.
Odoslané 4.2.2013 9:23 ako reakcia na Eva Vráblová.
Teším sa, že si mala hodnotný a radostný zážitokemoticon Nech ťa Boh nesie a dvíha k nebesiam aj vo všedných dňochemoticon
Odoslané 6.2.2013 18:05.
Odoslané 6.2.2013 20:57 ako reakcia na Mária Künzl.