Blog

« Späť

Stvorenie rozpráva o sláve Stvoriteľa

Stvorenie rozpráva o sláve Stvoriteľa

Ten zvonček mi spieval o svojom Tvorcovi. Ak by som aj bola ochotná veriť, že svet a život a všetky tie veci čo fungujú vznikli "náhodou", len vďaka evolúcii, prírodnému výberu a podobným veciam, tak pri pohľade na kalich modrého kvietku mi bolo jasné, že jeho tvorcom je Umelec. S podobným zmyslom pre krásu, akú vložil aj do našich sŕdc.

Bolo to ešte začiatkom tohto leta. Šla som po lesnej ceste a uvidela som zvonček. Krásny jemný modrý kvet. Naťahoval svoje jemné motdré lupienky, až som takmer počula jeho jemný cinkot... Nemohla som ísť ďalej, ostala som len v úžase stáť.

Ten malý modrý kvietok tak hlasno spieval o kráse Stvoriteľa. Stvoriteľa, ktorý všetko toto stvoril pre nás. Pre nás ľudí vymyslel a stvoril celý tento nádherný svet. So všetkými krásami, tajmi, zložitosťami, ktoré sú vo svojej podstate tak jednoduché až to zaráža. Svet obrovský, že na jeho koniec nedovidíme ani najmodernejšími ďalekohľadmi, a zároveň tak podrobný, že jeho detaily nedokážeme preskúmať ani tými najpresnejšími prístrojmi... A pri tom všetkom svet tak krásny! S prekrásnymi lúčnymi kvetmi, lietajúcimi motýľmi, spievajúcimi vtákmi, žmurkajúcimi hviezdami... A potom stvoril nás ľudí s očami a ušami a srdcom, ktoré všetku tú krásu vníma a vidí, že je krásna.

Stvoril nás na svoj obraz. Preto dokážeme oceniť krásu jeho stvorenia.

 

Ten zvonček mi spieval o svojom Tvorcovi. Ak by som aj bola ochotná veriť, že svet a život a všetky tie veci čo fungujú vznikli "náhodou", len vďaka evolúcii, prírodnému výberu a podobným veciam, tak pri pohľade na kalich modrého kvietku mi bolo jasné, že jeho tvorcom je UMELEC. S podobným zmyslom pre krásu, akú vložil aj do našich sŕdc.

Chvála ti Bože, za tvoje stvorenie, ktoré rozpráva o Tvojej sláve!
Aleluja, amen.

 

Pokračovanie: Zničí Boh na konci vekov všetku túto krásu?
Fotografia: zdroj internet

Komentáre
Prihláste sa pre pridanie komentára
Jej, koľko smajlíkov sa tu dá urobiť. Myslela som si, že si ich len vyskúšam a zmažem, ale asi ich tu nechám, aby som vedela až ich budem potrebovať ;-)

A keby ste aj ostatní chceli vedieť ako sa robia, tak takto:
: ) emoticon
: V emoticon
: P emoticon
: ( emoticon
: O emoticon
: D emoticon
Ak viete aj o ďalších, poteším sa, ak sa podelíte. ;-)

Edit: < 3 emoticon
Odoslané 10.4.2013 20:05 ako reakcia na Eva Baranovičová.
Evička, krásne, vďaka!
Dnes je tak uponáhľaná doba, že sa zabúdame pristaviť nad všetkou tou krásou, čo nám ponúka Boh aj v jeden celkom obyčajný, všedný deň...
Vďaka Tvojmu blogu som to dnes dokázala! emoticon
Odoslané 31.8.2012 17:58.
Odoslané 1.9.2012 8:35 ako reakcia na Eva Vráblová.
To je fajn, že si to sem pridala, ešte mám :X
Odoslané 1.9.2012 13:23 ako reakcia na Eva Baranovičová.
Nefunguje, mal to byť smajlik ktorý posiela pusu. emoticon
Odoslané 1.9.2012 13:25 ako reakcia na Oľga Cárachová.
Dnes som objavila nového smajlíka:
< 3 emoticon
Odoslané 15.9.2012 22:18 ako reakcia na Oľga Cárachová.