Priečinky
Priečinok # zložiek # dokumentov
Prilohy z wall 0 26
Ukazujem 1 výsledok.
Dokumenty
V tomto priečinku nie sú žiadne dokumenty alebo médiá.
Názov Veľkosť
V tomto priečinku nie sú žiadne dokumenty alebo médiá.
Ukazujem 0 výsledkov.
« Späť

Úcta , dostačujúci prostriedok pre šťastie človeka.

Nekorte sa pred ľuďmi. Korte sa  pred Bohom. Z pokory  prameniaca úcta prináleží aj ľuďom.Rovnaká a predsa s drobnými odlišnosťami. Nie ku každému rovnaká.

ÚCTA K RODIČOM .

No , v zhľadom na to , aké vzťahy máme s rodičmi , majme na zreteli , ze  sme dospelí ľudia a môže sa stať , že zdravotní stav rodičov sa môže zhoršiť. Väčšinou to Pán Boh zariadi všetko tak , ako by človek asi moc nechcel , no on vie , prečo to tak odznieva v naších kapitolách života , keď všetko nepekné hodíte za hlavu a postarali by ste sa o nich. Veď si povedzme na rovinu. Človek staručký a k tomu keď ešte aj chorý je rád , že má nejakú silu , aby vládal chodiť , rozprávať , atď. Taký človek Vám neublíži. Nemá na to síl. Nezabúdajte. Čo ste urobili jednému z mojích maličkých , mne ste urobili.

ÚCTA KU KAMARÁTOM , PRIATELOM.

Ďalší druh. Rovnaký a predsa opäť trošku iný .Veď mnohí si rozumejú viac s priateľmi , ako rodičmi. Myslím , že sem môžem pokojne zaradiť aj súrodencov.Ku komu idete , keď  sa cítite sami a nemáte partnera ? Myslím , že za súrodencami a kamarátmi. Cítite oporu , podebatíte , prídete na iné myšlienky , neskôr sa zasmejete , len pozor. Nech sa nestane , že ich začnete brať , ako samozrejmosť , rovnako ich pomoc a úprimné , ochotné správanie k ním. Majte ich v úcte. Váźte si ich. Vnímajte ich , ako dar od Boha.

ÚCTA PARTNEROV , MANŹELOV.

Či ste v stave manželskom , alebo partnerskom , v podstate rozdiel tam nie je.  Ak chcete , aby bol  váš Boží dar  :)  šťastný , nie je to nič náročné.  V prvom rade stavajte svoju lásku na Bohu. Nech je základ pevný , pretože je jasné , že niekedy sa ukážu aj dni búrok. Nebojte sa toho. Je to v poriadku. Náročky si neubližujte. Komunikujte  o všetkom , čo vás trápi. Povedzte jeden druhému  , že sa ľúbite. Objatie , opora , vernosť . To stačí. Muž nech ochraňuje rodinku a žena nech tvorí teplo domova. Nie viac , ako je to vo vaších silách. Len tak , ako vládzete. Ako sa v danú chvíľu cítie. V dobrom , v zlom. Odpustenia , veď sme len ľudia a padáme.  Nehanbíte sa aj vonku držať za ruky. Je to krásne a zároveň mladí potrebujú svetlé príklady lásky.  :)  Zdieľaná bolesť polovičná , zdieľaná radosť dvojnásobná. Joooj , ja som asi fakt hodne náročná , ako mi to bolo povedané pred rokmi. :)  Jednoduchšie je vyhodiť pár eur a vopchať človeku hmotný dar do rúk , ako pracovať na duchovných záleźitostiach.  :)  Samozrejme , že drobnôstky hmotné hodne potešia. Chcem len povedať , nemali by sa stať náhradou za city. Náhradou za lásku.

ÚCTA K ĎEŤOM.

No nejak v poslednom čase nadobúdam pocit , akoby deti boli rodičom na príťaž.  Je to síce malý tvor , ale nezabúdajte. Jemne , citlivo  trpezlivo. Má srdiečko zraniteľné viac , ako dospelý jedinec a potrebuje ochranu  o to viac. Neznamená , že keď sú maličké , že sa k ním budete  správať , ako chcete , ako sa vám páči. Od vášho prístupu sa bude odvíjať ich osobnosť a v podstate základ jeho života. Podporujte ich , nedávajte im všetko , čo chcú , len preto , lebo je to in , lebo je to moderné. Nezabúdajte , nie všetko , čo sa nosí je morálne a správne pre ich slušný , morálny základ. Pozor na to , čo im dovolíte pozerať. Ak ste unavení , prekonajte sa trošku , len im nestrkajte do ručičiek mobily a počítače. Rozprávajte im rozprávky , spievajte im , kreslite...Nie sú náročné. Treba im len venovať svoj čas a lásku. Nech cítia , že vo vás majú toho , na koho sa môžu kedykoľvek obrátiť. Neodpinkajte ich , hoc budete mať zložité dni. Boh , Boh , Boh. To nemusím rozpisovať.

ÚCTA K STARŚÍM

Fu , tak to je ďalšia kapitola. Veď koniec koncov to vidíme , ako starší sú na príťaž už len príživníkom z parlamentu. Smutné však je , že aj rodičia svojím deťom nejak dávajú smutný príklad. Taz som šla autobusom  domov a jedna babička cestovala z dvoma barlami a taškami na barlách nakvačkanými z nemocnice. Jasné puberťákov za vagon , že už od samej radosti nevedeli , kde nohy povykladať. Vedľa mňa na sedadle sedela matka s asi desať ročným dievčatkom. To zlaté dieťa už vstávalo , že babičku pustí a tá jej mama vraj či je sprostá , nech sedí , dosť sa nastojí , ako stará. No neovládla som sa , oči mi vyskočili z jamôk. No čo dieťa - počúvlo mamu , chúďatko. Stavala som ja a vtedy šofér dupol na brzdu a začal robiť poriadky. Že konečne. Dalo by sa ešte veľa písať ...O starostlivosti o sarších , ani nehovorím.

NEPRIATELIA A ZÁŚKODNÍCI

Ajaj. K tomu nebudem veľa , len toľko. Modlitba , modlitba , odpustenie. Vložte ich do Božích dlaní. Žiadne zlé želania na ich adresu. Radšej ich ignorujte , alebo sa im vyhýbajte , len nezačnite vracať zlo za zlo.Tým nič neporiešite. 

U všetkých platí rovnako. Nezabúdajte , že nič nie je vaším majetkom , čo sa týka ľudí a nič  nevnímajte , ako samozrejmosť. Všetkých , ktorých vám Boh dáva všetci sú darom. Všetkým venujte modlitby , za tých , za ktorých chcete Bohu i vďaky . Pri tomto blogu mám pocit , akoby som písala návod na źivot  sama sebe  :)


Celý profil
Ak nepoznáš prostriedok pomoci , nepouzívaj prostriedok ublízenia.

Marcelína patrí aj do:

Priatelia

októbra 4
Marcelína Marcelínaaktualizovaný blog, Liturgický program Kokava nad Rimavicou 2.10.2023 - 8.10.2023..
17:59
septembra 26
Marcelína Marcelína napísal nový príspevok, blog Liturgický program Kokava nad Rimavicou 25.9.2023 - 1.10.2023.
22:12
mája 8
Marcelína Marcelínaaktualizovaný blog, Praktizovanie zla..
16:28
Marcelína Marcelínaaktualizovaný blog, Praktizovanie zla..
15:37
Marcelína Marcelínaaktualizovaný blog, Praktizovanie zla..
15:29
Marcelína Marcelínaaktualizovaný blog, Praktizovanie zla..
15:22
Marcelína Marcelínaaktualizovaný blog, Praktizovanie zla..
15:19
Marcelína Marcelína napísal nový príspevok, blog Praktizovanie zla..
15:14
februára 12
Marcelína Marcelínaaktualizovaný blog, POKORA.
0:42
februára 11
Marcelína Marcelínaaktualizovaný blog, POKORA.
22:25
Odoberať aktivity Marcelína Marcelína. (Otvorí sa v novom okne)