« Späť

Záhradník a kvetinka

...Odumiera...

Človek je, ako nádherná kvetina. Je krásna no zároveň veľmi nežná. Keď sa zdá, že usychá prichádza záhradník. S nežnou láskou ju pohladí po lupienkoch, zohne sa k zemi, pobozká lístok kvetinky, akoby bozkal ruku ženy. Vezme krhlu a poleje. Príde však čas, kedy si záhradník sadne a sleduje kvetinku. Odumiera. Padá z nej lístie. Kvetinka trpí a je zmietaná pochybnosťou o záhradníkovej láske. 
Zomiera a záhradník len ticho hľadí a neurobí absolútne nič, aby zmiernil jej bolesť.
No zrazu príde okamih kedy sa z kvetinky stane úžasný plod plný lásky, šťavy, života. Plod tak vzácny a nádherný, že záhradník nadšením skáče a teší sa, až ho bude môcť dať ochutnať ďalším a ďalším.

 


************************************************************************

A presne takto to vyzerá aj s nami. Prichádza chvíľa kedy odumierame. Je to bolestivé no Boh (záhradník) ma pre nás pripravenú premenu. Premenu lásky..

 

	
Autor: M.J.Rolčeková- Zo studničky slov

 

 

 

 

 

 

 

Komentáre
Prihláste sa pre pridanie komentára
Veľmi sa mi toto páči - hlavne záverečná veta je povzbudením pre tých, ktorí sa pozerajú na koniec života ako na zánik všetkého krásneho, milého, zánik vzťahov, čo môže vyvolať strach. Pritom radostnou istotou je to, čo nám sľúbil Ježiš Kristus: 1Kor 2,9 Ale, ako je napísané: "Ani oko nevidelo, ani ucho nepočulo, ani do ľudského srdca nevystúpilo, čo Boh pripravil tým, ktorí ho milujú."
Odoslané 9.5.2012 9:21.
Míška, ďakujem. Aj mňa to povzbudilo. Som stará a dosť chorá, ale žila som vcelku pekný život a čo chýba, Milosrdenstvo Božie doplní. Začínam sa tešiť byť plodom....
Odoslané 9.5.2012 14:50.
Ďakujem vám krásne Bohom nadovšetko milované. Ďakujem, že sa vám to páči. Som rada, že to čo Všemocný daroval mne ja môžem dať vám. Teším sa, že sa v tom oslavuje Pán a potešuje vás.

Nebojte sa Majka, keď z vás bude plod v nebi bude krásna a obrovská žúrka emoticon Tak ako pri každej jednej krásnej duši, ktorá verí v Božie milosrdenstvo emoticon
Odoslané 9.5.2012 20:52.