« Späť

Začiatok školského roka(hororové scény)

Toto je horšie než prekliatie!!

Tak túto vetu si povie dnes a ešte mnoho krát v roku snáď každý študent. Po dvoch mesiacoch sladkého voľna nastáva čas znova sa posadiť do školských lavíc a začať poctivo pracovať na sebe, známkach ale aj na budovaní priateľstiev a vzťahov.

Keď si znova pripomeniem to, že od zajtra mi začína najťažší rok v mojom živote začína mi zvierať žalúdok, je mi nevoľno a akosi zvláštne sa so mnou všetko točí.

Z jednej strany som celá znechutená a znudená a na druhej mi vzrušene búcha srdce a viem, že ma čaká niečo nové. Cítim, že je predomnou niečo veľké. Niečo Božie. Zrazu počujem výzvu: "Je čas ísť do sveta a ohlasovať evanjelium." Dosť bolo sedenia doma. Dosť bolo čerpania sily. Dostala som pozvanie a zrazu to všetko, čo ma čaká v škole vnímam inak. Zrazu je to iné a moje srdce búši ako o závod. 

Mám strach no školu už nevnímam, ako prekliatie ale ako pozvanie. Pozvanie do evanjelizácie. Pozvanie žiť svoju vieru skutočne. Nežiť ju iba v spoločenstve a medzi ľuďmi, ktorí ma poznajú. Každý z nás dostáva pozvanie ísť do celého sveta. Nielen ja, ale každý z nás dostal toto pozvanie. Odovzdať to, čo nám bolo dané. Ukázať svetu radosť. Nebáť sa a byť uzavretý v škatuľke. Prichádzajú nové Turíce. Máme povstať z prachu. Sme predsa Boží bojovníci!

A tak nadšená pozvaním odovdávajúc všetko do rúk Matky som plná očakávania z ďalšieho školského roka, ktorý začína.

Takže žiadne hororové scény, žiadne prekliatie ale veľké požehnanie.

Veľké požehnanie môže prúdiť cez každého jedného z nás. Smieme byť Božím nástrojom. Smieme byť svetlom- je len na nás, ako sa rozhodneme.

Preto vás všetkých študentov aj neštudentov srdečne pozývam do nového školského roka vykročiť v ústraty s tvárou upretou na Krista držiac sa nežnej ruky Matky. Pozývam vás do služby. Do rozdávania radosti do miest, kde chýba. Do rozdávania lásky, kde nastal chlad. Do rozdávania pokoja, kde nastal nepokoj a strach. Toto všetko môžeme v tom, ktorý nás posilňuje!!

 

Predrahá Mária, moja slávna pani prosím prihovor sa u tvojho sladkého syna Ježiša Krista. Za každého študenta i neštudenta, za nový rok, ktorý na nás neodvratne čaká. Prosím zošli nám na pomoc Ducha pravdy, múdrosti, bázne Božej a predovšetkým Ducha pokoja. Prosím nech smieme byť na slávu tvojho syna. Nech smieme byť svedectvom Ježiša Krista.  Amen.

                                                                                                                                              

Komentáre
Prihláste sa pre pridanie komentára
Pekné povzbudenie na začiatok školského roka. Pre mnohých naozaj ťažké obdobie, možno pôvod stresov, či až depky. Ale so správnym pohľadom je to výzva, vzrušenie, očakávanie... a radosť. Radosť pracovať vo vinici Pánovej.
Odoslané 2.9.2012 20:47.
A ja idem na úplne mne neznámu školu, do iného mesta, takže nervy sú. Ale len trošičku. Panne Márii som odovzdal celé moje nadchádzajúce štúdium ako aj modlil sa už za ľudí, ktorých tam stretnem a spoznám. Dúfam to bude všetko fajn. Pekný príspevok. Nech sa ti darí.
Odoslané 3.9.2012 9:07.
Prajem aj ja veľa úspechov, máš pekné poslanie. Dúfam , že sa s nami naďalej podelíš so zážitkami, ktoré prežiješ počas školského roku. A hlavu hore, lebo ako sv. Terezka hovorí " ... kresťan nie je niekto, kto nikdy nepadne, ale niekto, kto vždy vstáva" .
Odoslané 5.9.2012 0:08.
Veľmi sa vám chcem poďakovať za vaše reakcie a postrehy. Vážim si každý váš názor. Je pre mňa veľkou vzácnosťou čítať spätnú väzbu. Taktiež chcem povzbudiť, že ak čaká nejaká zmena netreba mať z nej strach, ale v radosti čakať, čo Najdrahší pripravil emoticon. Nuž dúfam, že mi moje spolužiačky dovolia a ja budem môcť prispievať aj inými zážitkami, ktoré verím, že budú určite náučné. Teda predovšetkým pre mňa, ale snáď to dá niečo aj vašim životom. Lebo nepíšem kvôli sebe ale s malou nádejou, že slová, ktoré z Božej milosti mi prichádzajú na rozum snáď aspoň trošku niekoho posmelia. emoticon Prajem požehnaný čas emoticon
Odoslané 5.9.2012 9:04.