« Späť

Ďakujem

Ďakujem

Milí priatelia,

po hektickom a ozaj rýchlom mesiaci od volebnej noci, sedím vo svojej novej kancelárii v štrassburgskej budove parlamentu a píšem vám poďakovanie. Ďakujem za podporu, ktorú ste mi vo voľbách prejavili a od mnohých z vás som dostal dôveru aj pre túto misiu. Pociťujem voči Bohu bázeň  z toho, ako to prebehlo a vďačnosť a zodpovednosť za toto poslanie. Z 13-tich slovenských europoslancov sa 7 otvorene hlási ku konzervatívnym hodnotám. V minulom období boli len dvaja. Myslím, že Slovensko sa vyjadrilo v tejto veci postojov dosť jasne. Ide nám o hodnoty, ktoré rešpektujú Boha, biblické učenie a prirodzený život. Sú to p. Záborská a p. Mikolášik, Jana Žitňanská, Ivan Štefanec a ja. Tradičné hodnoty sú blízke aj Pálovi Csákovi a Józsefovi Nagyovi.

Nemyslel som si pôvodne, že mám kandidovať aj do europarlamentu, aj keď viac ako 1 a pol roka dozadu ma kontaktovali ľudia z kresťanského hnutia, ktoré tu pôsobia viac ako 10 rokov (ECPM/Európske kresťanské politické hnutie). Ale keď v poslednom období prišlo z EP viacero politických iniciatív, ktoré chcú do myslenia všetkých štátov, do našich škôl a detských myslí vnucovať náhľady a pravidlá pre život v rozpore s kresťanským pochopením hodnôt života a priam v rozpore so zdravým rozumom, zastavil som sa. Premýšľal som nad tým, modlil som sa a rozlišoval, pýtal som sa priateľov a známych a dospel k presvedčeniu, že do toho ísť treba. Prihlásil som sa na kandidátku, ale môj klub OĽaNO  ma prekvapivo odmietol s tým, že ma chcú na Slovensku pre prácu v NRSR aj pre voľby 2016. Nuž, prijal som to. „Poručeno Pánu Bohu a OĽaNU,“ povedal som si. Lenže po pár dňoch zasa prekvapivo klub svoje rozhodnutie zmenil a na kandidátku ma pozvali... Išiel som do volieb s číslom štyri,  a mnohí mi hovorili, že nemám šancu sa nikam dostať. Nevadí, veď vieme, že Boh ma iné cesty.

Kampaň, ktorú som robil  bola veľmi zaujímavá, pekná a zároveň únavná. Za 42 dní sme mali 39 stretnutí predovšetkým „v našej komunite“, kde som zažil veľa podpory. Iste aj zopár hlasov, ktoré mi hovorili, že ma nikam posielať nechcú  a mám ostať na Slovensku. Chápem to, a nie som rád, že voľby boli už teraz, ale je to tak. Konať trebalo teraz. Mnohí z vás mi pomohli  rozdávať  volebné noviny a letáčiky. Vďaka vám sa ich rozdalo spolu 140 000, čo je ozaj úctyhodné množstvo. Zažil som však aj silnú protikampaň našich najstarších kresťanov  v politike, za čo im patrí pätorka z politického správania sa. Bohužiaľ písali  blogy kde napriamo vysvetľovali, že iní kresťania ako oni, a menovite ja, sa nemôžeme do EP dostať. Nemohol som urobiť nič iné ako ich požehnať a popriať im aby sa im darilo, pretože to tak učil Pán Ježiš. Je v tom ukrytá zvláštna moc, ktorá sa prejaví len vtedy, keď to človek ozaj urobí. Z tohto mám veľkú radosť.

Musím však skonštatovať, že ma neteší volebná účasť. 13% je veľmi smutné číslo. 87% percentám ľudí, je jedno, kto ich bude zastupovať v europarlamente. A toto číslo je alarmujúce. Je to aj výzva pre nových europoslancov, aby ich práca bola viac viditeľnejšia aj na Slovensku. Preto ako som spomínal, nekončím s pravidelnými stretávaniami, ale budem rád, ak ma budete aj naďalej pozývať do spoločenstiev. Aj podľa výsledkov vidno, že viacerí noví europoslanci sa prekrúžkovali na základe preferenčných hlasov. A to je ďalšia dobrá správa z eurovolieb! Voliči nedávajú len tak hlas politickej strane, ale dávajú mandát konkrétnemu politikovi, od ktorého právom očakávajú vykazateľnosť.

Za seba môžem povedať to, že ako doteraz som posielal svojim priaznivcom a voličom newslettere s výkazom toho, čo som spravil, tak v tomto budem pokračovať aj naďalej.  Ak máte oň  záujem, prosím prihláste sa na odber, tu je link: http://branislavskripek.sk/mailing-list.html. Z mojich stretnutí a výjazdov viem, že problematika európskeho parlamentu je veľmi vzdialená Slovákom. Chcem ju preto priblížiť a hovoriť o tom, čo sa vlastne deje v EP. A samozrejme nielen to, chcem a aj budem hlasom kresťanov zo Slovenska v EP. A samozrejme, teším sa na toto dobrodružstvo. Prosím však naďalej o modlitby. A veľmi rád prídem medzi vás, do spoločenstiev, na diskusie a konferencie.

Tieto dni boli veľmi hektické. Odovzdával som kanceláriu a dokumenty v NR SR, zariaďoval som si novú kanceláriu pre moje pôsobenia doma na Slovensku, zariaďujem sa v Bruseli a absolvoval som už prvé stretnutia a rokovania. "Okukávam" sa v novom prostredí a nasávam množstvo nových informácií o tom ako funguje europarlament.

Som si vedomý toho, že boj za tradičné hodnoty v europarlamente nebude jednoduchý. Preto vás chcem poprosiť aj naďalej o vaše modlitby a podporu.

A na záver uvádzam svoje kontaktné údaje:

Listovú poštu môžete adresovať na:

Branislav Škripek, Zámocká 16, 811 01 Bratislava.

Pre pozvania a osobné stretnutia kontaktujte p. Štukovú na 0905 454 262. Mailová adresa je  kancelaria@branislavskripek.sk.

Mojim lokálnym asistentom zostáva Martin Štuk. Bude viesť moju kanceláriu. Jeho číslo je 0918 534 754. Obracajte sa na neho s politickou agendou.

 

 

 

 

 

 

 

Komentáre
Prihláste sa pre pridanie komentára
máte za čo:-)
Nech Vás vedie Pán!
Odoslané 1.7.2014 22:46.
Nech Ta Pan vedie v Bruseli.
Odoslané 1.7.2014 23:07.
Braňo, sme s tebou v modlitbe. Na tvojom živote jasne vidieť Božie vedenie. Modlím sa, aby Ťa Pán žehnal ako mladého kráľa Dávida, ktorý spravil nevídané politické kroky svojej doby. Si na správnom mieste.
Odoslané 2.7.2014 8:54.
Prekvapivé, Branko, ale Bohu nie je nič nemožné. Nakoniec som bol potešený, že sa to podarilo, napriek antikampane určitej politickej strany (o ktorej hĺbke keď som sa dozvedel, bol som zhrozený). Som presvedčený, že budeš v Bruseli zastávať Božie záujmy. O to ide: o Božie záujmy. Nikdy nezabudnime, Komu sa klaniame. Je to Kráľ s tŕňovou korunou. Zlatú odmietol - vybral si tŕňovú. Nemusím vysvetľovať prečo.
Radosť. Svetlo. Modlitby.
Žehnám ti, Branko, rodine i tvojej práci. +
Odoslané 4.7.2014 0:37.
Priznam sa ze som ti nedal hlas, lebo som chcel aby si ostal tu s nami na SK.. ale vidis. pan ta chce mat tam tak si tam.. drz sa a mas podporu mnohych veriacich katolikov.
Odoslané 4.7.2014 0:52.