« Späť

Modrý Vták a Včela

Modrý Vták a Včela

               Modrý vták a včela
Jeden deň, modrý vták sedel na strome pri rieke, robí čo sa mu páči najviac –spieva.
Tak hlasno, ako len mohol. Keď sa zastavil, počul že niekto kričí : pomoc, pomoc ! topím sa!
Modrý vták sa rozhliadol, ale nemohol  nikoho vidieť.  Pozorne počúval a započul to znovu:
Topím sa! On sa pozrel dole na rieku a videl včelu plávajúcu na povrchu. Včela sa snažila odletieť,
ale jej krídla boli príliš mokré

Modrý vták letel nad vetvou stromu vedľa rieky. On sa pokúsil vybrať včelu so svojim zobákom, ale to bolo príliš ťažké. On videl ako včela plávala dole riekou. Včela videla modrého vtáka a kričal: zober list pusť ho do vody predo mnou.  Ja vyleziem naň a odletím. Modrý vták urobil ako povedala včela. Včela vyliezla na list. Čoskoro bola schopná lietať. Ona išla za modrým vtákom a povedala: ďakujem. Ja by som sa utopila kebyže ma nezachrániš. Jeden deň niečo urobím zase pre teba.
O veľa rokov neskôr, Modry vták sedel na strome v lese a spieval si pesničku. On nevidel muža, ktorý stál pod stromom. Muž mal v ruke kameň. On sa pozrel hore  na strom a našiel spievajúceho vtáka. On mieril naňho svojim kameňom. v blízkosti, to niekto pozoruje. Je to včela! Videla že jej kamaráť Modry vták ma problémy. „musím ho zachrániť“ povedala si pre seba. Predtým než človek výstrely. Včela letela rýchlo a bodla ho do oka. Muž začal kričať a pustil kameň. „ďakujem“ povedal Modry vták
  „ja som bola šťastná keď ma zachránil ma môj kamaráť Modry vták,  preto, že  ma zachránil pred utopením pred veľa rokmi“ včela povedala.
 

 

SOON 208