Blogy

« Späť

Indonézska katolícka rodina vylúčená z moslimskej komunity

Indonézska katolícka rodina vylúčená z moslimskej komunity

Slamet Sumiarto, katolícky umelec a jeho rodina sa stali poslednou obeťou náboženskej neznášanlivosti v indonézskom regióne Yogyakarta.

Podľa Asia News umelec sa nedávno presťahoval so svojou rodinou do dedinky Karet, ktorá sa nachádza v oblasti Pleret (Bantul Regency), ale miestny predseda a obyvatelia ich prítomnosť nezniesli a na základe miestnych predpisov im nariadili odísť. Správca obce Daryanto povedal, že od roku 2012 sa v obci prijalo spoločné rozhodnutie, že nemoslimovia nemôžu žiť v tejto oblasti, nemôžu tu predávať ani kupovať pozemky.

Vo videu, ktoré uverejnil na sociálnych médiách, ktoré odvtedy vyvolalo polemiku po celej krajine, umelec povedal: „Práve som sa presťahoval do Pleretu a priniesol som si všetky moje veci a maľby do Karetu.“ Pokračoval: „Dnes som veľmi smutný, lebo som sa dozvedel, že nemám „právo“ tu zostať a žiť jednoducho preto, že nie som moslim a moja celá rodina je katolícka. “

 Populárne video podnietilo úradníkov Bantul Regency, aby zorganizovali stretnutie na vyriešenie problému tak, aby zodpovedali potrebám katolíckej rodiny a miestnych moslimov.

 Maliar a jeho rodina sa nakoniec rozhodli odísť a nájsť ubytovanie inde, hoci bola dosiahnutá dohoda, aby Slamet a jeho rodina mohli žiť v obci pod dohľadom úradov.

Toto nie je prvýkrát, čo sa v Bantul Regency ukazuje náboženský fanatizmus. V januári 2017 radikálni moslimovia začali masívnu kampaň proti Juliusovi Suhartovi, predsedovi okresu Pajangan, v ktorej žiadali, aby bol odstránený, pretože bol katolíkom.

Zdroj: International Christian Concern

Foto: pexels