Blogy

« Späť

Kvôli zdieľaniu náuky o Kristovi polícia zlomila mužovi všetky prsty

Kvôli zdieľaniu náuky o Kristovi polícia zlomila mužovi všetky prsty

Jatya, pastor v južnej Indii, dokáže môže dokázať, že bol osemkrát prenasledovaný za svoju vieru. Všetko má zachytené v starých novinových výstrižkoch, ktoré má vo vyblednutom obale.

V roku 1992 polícia nariadila Jatyovi, aby prestal hovoriť o Kristovi s ostatnými v jeho dedine. Potom, čo to odmietol, polícia mu zlomila všetky prsty. O tri roky neskôr bol zbitý a uväznený na týždeň. Neskôr, podľa správy Hlasu mučeníkov  hinduistický sused bil Jatyu s reťazou.

Zakaždým, keď bol Jatya prenasledovaný za svoju vieru, jeho odpoveď bola rovnaká: vrátil sa späť do ulíc s jeho bibliou aby šíril Kristovo evanjelium. S odvahou, naplnený Duchom cíti naliehavosť hlásiť dobrú správu!

Neskôr Jatya zdieľal evanjelium s mladým mužom vo svojej dedine. Rozhnevaný dav radikálnych hinduistov obkľúčil Jatyu a bil ho, kým nestratil vedomie.

Jatya zmiernil závažnosť bitia pri rozprávaní príbehu pre Hlas mučeníkov. Povedal, že najdôležitejšie na tom je, že mladý muž sa stal nasledovníkom Ježiša.

Jatya dúfa, že sa niekedy čoskoro stretne s mužmi, ktorí ho bili a zvestuje im Krista.

Keď sa ho pýtali, či má nejaký strach z budúceho prenasledovania, Jatya citoval 2. list Timotejovi 1: 7 - "Boh nám nedal ducha strachu; ale sily, lásky a zdravého rozumu. "

"Až do môjho posledného dychu," hovorí Jatya, "chcem slúžiť a žiť svoj život pre Ježiša."

Zdroj: Godreports

Foto: Hlas mučeníkov