Blogy

« Späť

Lahore, kresťanské sestry Sajidu a Abidu uniesli, znásilnili a zavraždili

Lahore, kresťanské sestry Sajidu a Abidu uniesli, znásilnili a zavraždili

Obe pracovali vo farmaceutickej továrni. Majiteľ Mohammad Naeem a vedúci Mohammad Imtiaz na nich tlačili, aby uzavreli manželstvo, sľubovali bohatstvo a požadovali ich konverziu na islam. Ženy sa však vydali za dvoch kresťanov.

Dve kresťanské sestry, 28-ročná Sajida a 26-ročná Abida, vydaté aj s deťmi, boli unesené, znásilnené a brutálne zavraždené, pretože odmietli konvertovať na islam a vydať sa za svojich únoscov.

Ich rozsekané telá boli nájdené v kanalizácii 7. decembra. V súčasnosti bol iba jeden z ich vrahov, Mohammad Naeem zatknutý, priznal sa a teraz je prepustený na kauciu. Druhý, Mohammad Imtiaz, je stále na slobode.

Sajidin manžel Mushtaq Masih pre portál AsiaNews uviedol : „K tejto vražde došlo preto, že sme chudobní kresťanskí pracovníci. Chceme, aby boli tieto príšery [dvaja únoscovia] uväznení podľa zákona. Ostatní by sa naučili, ako sa má so ženami zaobchádzať a rešpektovať ich, aj keď sú chudobné alebo patria k menšine. “

26. novembra šli Sajida a Abida pracovať do neďalekej farmaceutickej továrne. Obe bývajú v kolónii Makhan v Kahne (Láhaur). Už sa však viac nevrátili domov a našli ich až 7. decembra v kanalizačnom kanáli Rohi Nullah.

Kresťanská právnička v oblasti ľudských práv Sharjeel Masih si spomína na šok rodinných príslušníkov, keď videli telá týchto dvoch žien, ktoré celé mesiace odmietali návrhy šéfa a dozorcu v továrni na lieky.

Aktivista Saleem Iqbal, tvrdí, že sa obe ženy často sťažovali na majiteľa továrne, pána Mohammada Naeema Butta a nadriadeného Mohammada Imtiaza, ktorí na nich vyvíjali nátlak, aby sa za nich vydali a sľúbili im bohatstvo ak konvertujú na islam. "Odmietli a povedali, že sú vydaté a šťastné so svojimi rodinami, aj keď sú ich rodiny ešte malé." Ale po ich odmietnutí sa začali Mohammad Naeem a Mohammad Imtiaz vyhrážať a potom ich uniesli, aby dosiahli svoj účel. “

Ich rodina sa teraz obáva, že justičný systém je príliš pomalý alebo že nikdy nebude pracovať ako má. Hlavný minister Pandžiabu Usman Buzdar prejavil osobný záujem na prípade a požiadal políciu o úplné informácie o incidente. Vyjadril tiež svoju hlbokú sústrasť rodine a ubezpečil ich, že sa bude snažiť dosiahnuť spravodlivosť za každú cenu.

Mushtaq Masih, manžel Sajidy, jednej z dvoch zavraždených žien, hovorí o smútku z toho, že musí vychovávať svoje tri malé deti: „Máme veľké obavy o naše deti. Je veľmi ťažké ich vychovávať bez matky. “ 

Preklad z Asia News

Foto: facebook Catholics in Pakistan