Blogy

« Späť

Prečo dostanú indickí kresťania pomoc ako poslední?

Prečo dostanú indickí kresťania pomoc ako poslední?

V tomto rozhovore s Heenou*, partnerkou Open Doors v Indii sa vysvetľuje, prečo dostávajú prenasledovaní kresťania životne dôležitú pomoc ako poslední (a ako pomáha vaša podpora). K pandémii a jej následkom nedochádza vo vákuu. V mnohých krajinách je diskriminácia pri distribúcii pomoci ďalšou metódou prenasledovania

Je pravda, že pri rozdeľovaní pomoci sú kresťania zanedbávaní?

Heena: Áno. Predstavte si, že ste kresťanská rodina v hinduistickej dedine. Je veľmi pravdepodobné, že vás dedinčania budú spoločensky bojkotovať. Nie je vám dovolené nakupovať v miestnom obchode ani čerpať vodu z miestnej studne. Budete sa musieť snažiť získať jedlo a ďalšie denné potreby od blízkych kresťanov alebo ísť do dedín, kde nie je opozícia voči kresťanom taká silná.

Ale teraz je vaša dedina v zablokovaná kvôli pandémii. Stratili ste svoj príjem. Pomoc sa distribuuje do miestneho obchodu alebo do miestnej dedinskej komisie a jedlo vám nedajú, a to ani v prípade, že máte kupón na výživné.

Prečo kresťania nemôžu ísť na políciu?

Heena : Je pravdepodobné, že vás polícia nebude počúvať, ak ste kresťan. Mohli by vás obviniť, že sa pokúšate konvertovať hinduistov - alebo aj keď vás neprenasledujú, jednoducho vám povedia, aby ste urobili kompromisy. „Musíte zostať v tejto dedine a žiť s ostatnými dedinčanmi. Nenasledujte Ježiša. Robte len to, čo robia všetci ostatní. “

Máte príklady takéhoto obchádzania kresťanov?

Heena : Vieme o mnohých prípadoch, ale tu je niekoľko, o ktoré sa môžeme podeliť. Musíme vynechať určité podrobnosti, aby sme pritom neodhalili totožnosť týchto kresťanov, inak by boli potrestaní za to, že nás informovali. Nedávno som počula o rodine robotníkov, ktorí prišli o svoj príjem a nedostali pomoc od miestneho výboru pre dediny. Hindovia tvrdia, že kresťania už dostali pomoc od cudzincov, čo však nebola pravda.

Nechceli pomôcť ani kresťanovi so zdravotným postihnutím a jeho šesťčlennej rodine.On nemôže ani chodiť, ale miestni ľudia mu nedávajú žiadne jedlo. Od chvíle, keď prišla jeho rodina k viere, boli proti nim.

Dostali sme tiež hlasnú prosbu o pomoc od päťčlennej rodiny. Polícia sa im veľa vyhrážala, pretože sú kresťanmi a slúžia iným. Teraz všetci v ich dedine dostali pomocný balík s výnimkou kresťanských rodín. Toto je len niekoľko príkladov z mnohých. V niektorých prípadoch sme boli schopní pomôcť. V iných prípadoch  stále dúfame, že sa k nim čoskoro dostaneme.

* Názov sa zmenil z bezpečnostných dôvodov

Preklad z Open Doors

Foto: Open Doors