Blogy

« Späť

Vietnamskú rodinu vyhnali z domu kvôli ich viere a vyzvali, aby podpísali dokument, že neboli prenasledovaní

Vietnamskú rodinu vyhnali z domu kvôli ich viere a vyzvali, aby podpísali dokument, že neboli prenasledovaní

Mladá kresťanská rodina vo Vietname potrebuje vaše modlitby po tom, čo boli nútení opustiť svoj domov, pretože odmietli zaprieť svoju vieru v Ježiša.

Kresťanská rodina z Vietnamu, zostala bez domova po tom, čo odmietla zaprieť Ježiša. Bola nútená podpísať dokument, v ktorom sa uvádza, že ich vysťahovanie nie je spôsobené prenasledovaním.    

Minulý rok v decembri, len pár mesiacov po tom, čo sa stali kresťanmi, úrady požiadali Anga a jeho rodinu, aby sa vzdali svojej novej viery. Keď odmietli, Ang bol zbitý a nahnevaný dav pozostávajúci z úradníkov, dedinčanov, polície a náčelníka dediny obsadil ich rodinný dom a vyhnal ich z dediny.

 „Nemajú súcit s mojimi deťmi,“ hovorí Ang. „Môj najstarší syn má takmer dva roky a druhý má iba osem mesiacov. Nedovolili nám vziať si nič, ani deky pre moje deti. Bolo sedem stupňov - veľmi studená zima."

Na dôvažok dedinčania prinútili Anga, aby podpísal dokument, v ktorom sa uvádza, že opúšťajú dedinu v dobrom a neboli vyhnaní pre prenasledovanie a zastrašovanie. 

Miestne cirkevné zhromaždenie okolo rodiny

Rodinu teraz podporuje ich miestne spoločenstvo. Jedna rodina ponúkla miesto vedľa svojho domu Angovi a jeho rodine na vybudovanie provizórneho prístrešku, kde sa momentálne zdržiavajú. Cirkev tiež dokázala pomôcť s jedlom a inými základnými potrebami. Duchovný sa dokonca v mene rodiny pokúsil porozprávať s miestnymi úradmi, no neúspešne.

Miestni partneri Open Doors tiež oslovili rodinu a poskytli im hrubé prikrývky, teplé oblečenie a jedlo. Tiež pomáhajú rodine aktualizovať ich rodinnú knihu a občianske preukazy (dva dôležité dokumenty pre každého vietnamského občana) a zanechali peniaze u duchovného na pokrytie ďalších potrieb vrátane stavebného materiálu na nový dom. 

Rodina je má strach z toho ako a kde budú žiť a ako sa vysporiadajú s odporom voči svojej kresťanskej viere. Radi by si kúpili dom a farmu blízko svojich príbuzných. 

skrátené

Preklad z Open Doors

Foto: pixabay