Štvrtok
28
28.3.2024
Po Ut Str Štv Pia So Ne
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Pre tento deň neboli nájdené žiadne udalosti.
Čas Názov Typ  
Pre tento deň neboli nájdené žiadne udalosti.
Ukazujem 0 výsledkov.
« Späť

Prečo ľudia umierajú hriešni

Ľudia majú problém používať Ježišove slová a prikázania v živote. Je to zásadný problém celého sveta. Nasledujúci článok môže byť návodom, ako to riešiť a mali by to zdôrazňovať farári a Boží služobníci na celom svete a každý deň

Ľudia nevedia ako riešiť problémy, ako riešiť vzťahy, konflikty preto sa obracajú na cirkev. Cirkev hovorí ľuďom, čo majú robiť, ale ľudia nevedia ako to urobiť, lebo tomu nerozumejú, a preto trpia alebo zanevrú na cirkev. Niektorí cirkev používajú na to , aby si v kostole zaspievali, niektorí aby sa stretli s priateľmi a porozprávali sa a väčšina ľudí dodržiava Ježišove slová a božie prikázania preto, lebo má strach. A preto sa stávajú pokrytcami. Lebo to nemyslia úprimne s čistým srdcom.  Prešlo 2000 rokov odkedy Ježíš kázal ľuďom na zemi ako majú žiť.  Kňazi v kostoloch deň, čo deň už 2000 rokov vysvetľujú Ježišove slová a ľudia sa stále a stále pýtajú ako majú žiť a stále nerozumejú, čo im Ježiš odkazuje. Na jednej strane je tu požiadavka ľudí, čo majú robiť a na druhej strane je tu Ježišove evanjelium a Božie prikázania, ktoré je ale ľuďom ťažké dodržiavať, lebo nevedia ako to robiť. 

 Je to preto, že ani Ježiš ani, kňazi ľudia nevenujú pozornosť emóciám.

Odkedy je človek človekom musí prežívať emócie , či chce alebo nie , či si to zakáže alebo zamení za strach, čo je tiež emócia. A emócie určujú konanie ľudí, či to chcú alebo nie. Ježišove slová a Božie prikázania požadoval Ježiš dodržiavať z jediného dôvodu: aby sa ľudia nedostali do pekla. Aj Ježiš má pravdu, aj ľudia dodržiavajú jeho slova len na základe jednej emócie: na základe strachu. Pritom človek prežíva v živote okolo 800 emócií. Ježiš nehovoril, ako sa má človek vysporiadať so závisťou a ako ju zameniť za strach z diabla alebo ako sa jej zbaviť. Povedal len, že je to hriech a keď ľudia budú závidieť, dostanú sa do pekla. A tak ľudia hrešia ďalej a je im to odpustené. Lenže cieľom Ježiša nebolo odpúšťanie hriechov, ale to aby ich ľudia nerobili. A cieľom ľudí nie je robiť hriechy a byť hriešnymi, len nevedia ako to urobiť. Nevedia zameniť hriešne emócie za strach. Aj keby to vedeli, bolo by to pokrytecké, lebo napríklad milosrdenstvo by prejavovali len preto, že sa boja Božieho súdu a byť pokrytec je tiež hriech. Najlepší spôsob, ako nekonať hriech je zbaviť sa hriešnych emócií. Lebo tie nám podsúva diabol. A zbavíme sa ich tak, že sa zhlboka viackrát nadýchneme Ducha sväteho a nasmerujeme ho na hriešny pocit, teda na diabla. Ak to opakovane spravíme zistíme, že už necítime hriešny pocit, ktorý nám Svätý duch pomohol zničiť a vtedy môžeme bez akejkoľvek zábrany konať dobro, odpúšťať, konať milosrdenstvo a robiť všetky veci, ktoré od nás Ježiš požadoval, bez toho, aby nám v tom hriešne emócie bránili.

Ak si myslíte, že existuje lepší spôsob, ako sa zbaviť hriešnych pocitov, pokojne ho použite, ale na každej omši a na každom stretnutí kresťanov treba vysvetľovať ako sa zbaviť hriešnych pocitov a svet bude lepší. Lebo to, že ľudia sa nevedia zbaviť emócii, ktoré sú hriešne a ktoré spôsobujú, že ľudia konajú hriešne je základným problémom celého sveta.

Všetci ľudia na svete chcú byť šťastní a všetci hľadajú odpovede na svoje problémy v nejakom náboženstve. Každé náboženstvo im povie, čo majú robiť, aby boli šťastní a tým sa náboženstvá od seba odlišujú, ale žiadne náboženstvo im nepovie, ako sa zbaviť hriešnych emócii, ktoré ich navádzajú konať zlé veci.

Ak si myslíte, že táto metóda, ako sa zbaviť hriešneho pocitu nie je dobrá, požiadajte teologické univerzity, najlepšie psychologické odbory, aby otestovali túto metódu, alebo aby našli inú metódu ako sa zbavovať hriešnych emócií. 

Je to podobne ako keď sa vylučuje adrenalín, keď sa bojíme. Je to hormón, ktorý naše telo vytvára v nebezpečných situáciách. Pociťujeme ho ako nepríjemnú emóciu. Ak ho fyzicky nevyužijeme a napr. neutečieme, je nám nepríjemný. Nemôžeme ho dostať von z nášho tela. Iba ho môžeme hlboko predýchavat a hormón postupne zoslabne a stratí sa. To isté platí aj v prípade iných zlých emócií (nespravodlivosť, vina). Naše telo vytvára iné hormóny a tie nevieme dostať z nášho tela. Dokonca aj ked dlho myslíme na to, ako vyriešiť problém, naše telo produkuje viac a viac hormónov, pretože nemá signál, že je tento problém vyriešený a cítime sa horšie a horšie. Preto je dôležité, aby sme nepremýšľali o tom ako riešiť problém, ale aby sme sústredili všetku našu pozornosť na emócie a hlboké dýchanie. Tým sa zníži intenzita emócie a množstvo príslušného hormónu v našom tele a emócia nás prestane sužovať.  

Ľudí trápia aj emócie, ktoré nie sú uvádzané v evanjeliu ako hriešne, ale môžu spôsobovať hriech: pocit krivdy, poníženia a viny.          Je to jednoduché : sústrediť sa na pocit a opakovane predýchavať, pokiaľ sa nestratí.

 

Predchádzajúci
Komentáre