Blogy (Aktívny Advent 2015)

« Späť

Adventný čas 8. deň - Jakub

Gn 28,10-22

Poznáte príbeh o Jakubovi? Ak nie, prečítajte si ho postupne celý. Dnes sa však pristavíme pri jeho sne o rebríku. Anjeli zostupovali a zase vystupovali do neba. A Jakub počul prisľúbenie od samého Boha: "... Hľa, ja som s tebou a budem ťa strážiť všade, kde pôjdeš, a privediem ťa späť do tejto krajiny, lebo ja ťa neopustím, kým nesplním čo som ti prisľúbil." 

Hľa, ja som s tebou a budem ťa strážiť všade, kde pôjdeš... Ja ťa neopustím." Tie slová hovorí Pán aj nám. Nikdy ma neopustí. Kamkoľvek pôjdem, čokoľvek budem robiť, Pán je so mnou. On sa o mňa vždy stará a požehnáva ma. Tak, ako Jakubovi rozmnožil stáda kôz, ako ho ochránil pred hnevom svokra i hnevom brata... Tak isto sa Pán stará o mňa, o všetky moje potreby, chráni ma na mojej ceste. On nikdy nespí, ale stále bdie nado mnou. Môžem si tým byť istá (a takisto každý z vás), pretože On sám to hovorí. 

Myslime na to, keď sa budeme trápiť okolnosťami života. Spomeňme si na Boží prísľub a verme mu, aj keď nám niekedy naše pozemské oči hovoria niečo iné.

Skúsme si dnes spomenúť aspoň na niektoré dary Božej vernosti.


Praktická úloha: 
Jakub vo sne videl anjelov. Boh ho uisťuje o svojej starostlivosti a ochrane. Aj nás ochraňuje a pomáha nám. Dokonca veríme, že každému človeku Boh pridelil osobného anjela strážcu, ktorý ho stráži, chráni a pomáha mu v boji s pokušením. 

Aby sme dnes nestrácali z očí pohľad na Božiu starostlivosť, zavesme si aj my niekde v byte anjela. Môžete si ho vyrobiť napríklad z papiera, z látky, nakresliť, uháčkovať... (Niektoré inšpirácie nájdete na tejto pinterestovej stránke.) Ak máte doma kúpeného alebo darovaného anjela, môžete samozrejme použiť aj toho.

Hlavné je, aby nám pripomínal, že máme anjelov, ktorí sa o nás starajú. Že Boh s nami chce komunikovať. Že nebo nie je oddelené od zeme. A tiež, že aj my môžeme byť pre niekoho anjelom.

Kto chce (a dúfam, že vás bude čo najviac), môže sa zahrať na takého posla Božej lásky a pozornosti - a tajne obdarovať niekoho, kto to vôbec nečaká. (Podľa vzoru dnešného svätého - Mikuláša) 

Nech sa vám darí, želám vám radostný deň v náručí anjelov. 
Eva Letitia. 

Komentáre
Prihláste sa pre pridanie komentára
Zatiaľ bez komentára Buďte prvým

Článok

Aktívny advent 2015

Každý deň, po celý advent, pribudne na tejto podstránke nová téma.
Postupne si budeme čítať z dejín spásy (Starý Zákon) - od stvorenia sveta až po príchod Spasiteľa na svet.

Každý deň iný príbeh.
Každý deň téma na vďačnosť.
Každý deň nejaká (malá) praktická úloha.
Aby sme boli pripravení.
Aby sme nezabudli.
V zhone dní... 

Článok

Pridajte sa k nám na Facebooku

Uzavretá skupina: 
cesta vďačnosti

Spoločne ďakujeme každý deň