Blog

« Späť

Prvé a najväčšie prikázanie

Prvé a najväčšie prikázanie

Milovať budeš Pána, svojho Boha, celým svojím srdcom, celou svojou dušou, celou svojou mysľou a celou svojou silou.

V Duchovno-spoločenskom stredisku sme na chválach pokračovali v preberaní Desatora vo svetle vykúpenia, ktoré nám získal náš Pán Ježiš Kristus. Po téme o prvenstve Božej milosti a lásky sme sa zameriavali na prvé a hlavné prikázanie, ktoré vychádza z modlitby Šema Izreal: Počuj, Izrael, Pán je náš Boh, Pán jediný! A ty budeš milovať Pána, svojho Boha, celým svojím srdcom, celou svojou dušou a celou svojou silou (Dt 6,4-5).

Vyučovanie si môžete vypočuť tu: http://gloria.tv/?media=384679

Ospravedlňujem, že nie je úplné a ale zapli sme record trochu neskôr.frown

Pri príprave vyučovania ma inšpirovala kniha Výklad apoštolského vyznania viery, modlitby Pána a desatora Božích prikázaní od sv. Tomáša Akvinského. Je to vynikajúca kniha a zvlášť ju odporúčam teraz v Roku viery. Predtým som poznal sv. Tomáša viac ako teológa a filozofa, ale v tejto knihe, kde sú zozbierané jeho kázne, som zistil, že je tiež skvelý biblický učiteľ. V knihe je možné nájsť mnoho odkazov zo Sv. Písma k preberaným témam, takže je inšpiratívna k príprave katechéz i na stretká.

Komentáre
Prihláste sa pre pridanie komentára
Už sa teším na prednášku. Vďaka za zdieľanie, že sa môžme aj takouto formou obohatiť. Tá kniha vyzerá celkom dobre, dík za tip.
Odoslané 22.1.2013 10:10.
No parada.. keby som mohol tak zatlieskam.. ze dakto uverejnil nieco o diani v Krizovej Vsi.. lebo jedine co som zaregistroval boli nejake vrazdy a umrtia opitych co poskytlo nase dokonalé spravodajstvo.. takze deje sa tam aj nieco pozitívne.. tak to je úplne super..
Odoslané 22.1.2013 11:49.
Veľmiása teším, že toto vyšlo v slovenskom jazyku. Mám to v nemčine a bola som veľmi šťastná, keď som to pred rokmi dostala ako darček. Vrelo odporúčam.
Odoslané 22.1.2013 14:44.
Vďaka za príspevok aj za tipna knihuemoticon
Odoslané 22.1.2013 17:01.