« Späť

Moje SDM

Moje SDM

Akcia Moje Svetové Dni Mládeže pod vedením Inštitútu medzikultúrneho dialógu Jána Pavla II. v Krakove bola úspešne ukončená. V rámci tohto projektu mal každý možnosť vytvoriť si svoju vlastnú väzbu so sviatkom mladých kresťanov v Poľsku. Akcia spočívala v tom, že sa vyzbierali fotografie a osobné spomienky na priebeh SDM v Krakove. "Vytvorme peknú galériu spomienok na tento výnimočný čas!” podnecovali v začiatkoch organizátori akcie.

Účastníci SDM odpovedali na túto výzvu. Inštitút dostal 765 fotografií, 25 filmov a 4 písomné vyjadrenia. Z prijatých fotografií sa podarilo vytvoriť výnimočnú mozaiku, ktorá predstavuje portrét pápeža Františka, ktorý vytvoril Szymon Pyzowski. „Bol to veľmi plodný čas a nesmierna radosť z toho, že sme mohli spoznať tak skvelých ľudí. Takmer úplne iné kultúry a predsa sú si tak podobné! Ďakujem Pánovi, že som ich mohla spoznať, a že som Pána spolu s nimi mohla chváliť a oslavovať Jeho sväté meno,” napísala jedna z účastníčok akcie Angelika Wiechowska. Jedinečné opisy, galériu najzaujímavejších fotografií, ako aj link na výnimočnú mozaiku so Svätým Otcom môžete nájsť na adrese www.idmjp2.pl.

Inštitút medzikultúrneho dialógu Jána Pavla II. v Krakove je samosprávnou inštitúciou kultúry, ktorú tvoria Malopoľské vojvodstvo, Okres Krakova a Centrum Jána Pavla II. "Nebojte sa!". Od 1. januára 2009 je cieľom pôsobenia tohto inštitútu zachovanie a predstavenie dedičstva, ktoré po sebe zanechal Svätý Otec Ján Pavol II., ako aj medzináboženský a medzikultúrny dialóg.

Zdroj: Ekai.pl 
Preložila: Tatiana Janočková
Snímka: Flickr.com/krakow2016 Paulina Krzyżak