« Späť

Hrsť bankoviek

Hrsť bankoviek

Lk 6,34 A ak požičiavate tým, od ktorých to dúfate dostať naspäť, akúže máte zásluhu? Veď aj hriešnici požičiavajú hriešnikom, aby dostali naspäť to isté.

 

V spoločenstve som hovorila o  chystanom zájazde  farnosti do Svätej Zeme a ako som zaháňala svoj smútok s modlitbou    a čítaním  zo Svätého písma, že  už viac rokov túžim tam ísť, ale  si to nemôžem dovoliť, lebo nemám dosť finančných prostriedkov. Zo Svätého písma som    skrutovala. Posledná  odvolávka znela:

„Ž 54,4a.4c  On zošle pomoc z neba a zachráni ma; Boh zošle svoju milosť a pravdu.“

Po tomto výroku som sa upokojila, že Boh nedopustí, aby mi niečo mohlo vziať radosť z jeho lásky a nemám sa čoho obávať, aj keď sa do Svätej zeme nedostanem a pomodlila som sa:

 „Bože, ty si spravodlivý, poznáš moju túžbu aj moju slabosť, ty chápeš moju bolesť a verím, že ty môžeš utíšiť môj žiaľ, zošli mi Ducha Svätého na pomoc, aby  si mi v súžení uľavil a aby som našla znovu svoju radosť z toho, že ťa mám a nechýbalo mi okrem teba nič v mojom živote. Zmiluj sa nado mnou a vyslyš moju modlitbu“

Na druhý deň, prišla za mnou jedna sestra zo spoločenstva a vsunula mi do dlane hrsť bankoviek (20 tis. Sk). Keď som sa ohradila, že to nemôžem prijať, lebo to nemám z čoho splácať, mi povedala: „Pomodlíš sa za mňa!“ 

Tu nešlo o charitu, ani o ochotu podeliť sa s iným o bohatstvo. Toto bolo dávané   nezištne,  veľkoryso, bez akejkoľvek zásluhy, osobou,  ktorá prejavila túžbu  stretnúť veci Božie, aby sa dosiahla najvyššia dokonalosť  ľudského ducha,  aby bola opakovane daná príležitosť   na oslavu Boha. 

Komentáre
Prihláste sa pre pridanie komentára
toto je silné svedectvo o Božej réžií a o dôvere v neho.
Odoslané 3.5.2012 8:24.
Ďakujem veľmi pekne! Aj sama to tak prežívam, a súčasne si uvedomujem, že za ten slabý krôčik k pokore by som mala viac ďakovať Bohu - viac používať kolená.
Odoslané 4.5.2012 8:41 ako reakcia na Štefan Hrbček.
Anička, veru krásne svedectvo nezištnej lásky , Pán sa už postará, aby urobil zázrak. Taký istý zázrak sa stal aj mne a dodnes vďačím Pánovi za svojich dobrodincov, vďaka ktorým som sa ja dostala do Medžugoria, po ktorom lačnela moja duša...Bohu vďaka za všetkých tých nezištných ľudí, ktorí sa zrieknu svojho bohatstva pre druhého...
Odoslané 4.5.2012 14:54.
To je krásne. Je to úžasné svedectvo Božej lásky no i dôvery v jeho nesmiernu dobrotivosť a milosrdenstvo.
Odoslané 4.5.2012 20:00.
Michaelka, som vďačná, že takto reaguješ. Musím doplniť, že trvalo mi to dlho, kým som pochopila, že táto moja sestra je výnimočná vo svojej pokore - diplmovaná, má vyššie akademické vzdelanie, ale nie to je u nej rozhodujúce pri jej životných rozhodnutiach a procesoch, ale pomôcť tam, kde je to práve treba - či je to chudobná vdova, viacdetná rodina, či človek, ktorý sa dostal do ťažkostí preto že je závislý na automatoch ona vie vyčariť situáciu, že obdarovaný nemá pocit podlžnosti. Bola som svedkom niekoľkých jej transakcií, preto smelo to tu dávam ako svedectvo. Asi som odbočila od tvojho komentu. Iste, pre mňa bolo najdôležitejšie poznanie, že ma Pán Boh nikdy nesklame, ale koná podľa svojej vôle. Ja som v tomto prípade nechcela už peniaze na zájazd, mne išlo o silu uniesť tú situáciu, že si ho nemôžem dopriať, a vidíš!
Odoslané 5.5.2012 13:39 ako reakcia na Michaela Rolčeková.
Je úžasné ako nás Pán Boh prekvapí.
Ja som túžila po duchovných cvičeniach a viete kde ma poslal?
Na relaxačný pobyt do hotela, dva dni som sa hľadala vo svete aby som vo večernej kázni pochopila svoju jedinečnosť!
Odoslané 11.5.2012 21:40.