« Späť

Ohni chrbát, naložím ti!

Ohni chrbát, naložím ti!

Neobzeraj sa vôkol seba, áno, mám na mysli teba, teba, kresťan katolík.

Vyhliadol som si ťa ako najnebezpečnejšieho tvora na tejto planéte.

Si blízko spojený s Bohom. Úplne najintímnejšie, ako len môžeš byť - prijímaš Ho vo Svätej Eucharistii a On, Boh je v tvojom srdci až pokým ho odtiaľ nevyženieš hriechom.

A na to som tu ja, aby som ťa pokúšal.
Vnesiem ti do duše nepokoj. Budem ti zošklivovať Cirkev. Veď pozri, aké sú v nej škandály. To všetko je moja robota. Moja! A ešte raz moja!
A vlastne, na čo ti je Cirkev? Veď Boh je všade, na čo by si chodil do chrámu Božieho? Stačí ti ísť len do lesa, prírody, porozjímať o Bohu a porozprávať sa sním priamo.

Nestačí ti? Človeče, ty máš ale výdrž, musím ísť na teba tvrdšie. Máš pevnú šiju, ale ja si s tebou rady dám!

Šľahnem ťa bičom výsmechu nad smiešnymi Desiatimi prikázaniami. Veď uvažuj! Ak sa ti niečo prikáže, nemôže tam byť všetko s kostolným poriadkom!
Príkazy sú na to, aby sa obchádzali. A ako ťa môže mať Boh rád, ak ti niečo prikáže? Veď Boh je Láska! Uvažuj, On by ti predsa nič také neprikázal. A len tak, medzi nami - ani jeden človek na zemi nie je taký svätý, aby to dokázal splniť.

Ešte stále odporuješ?

Šľahnem ťa silnejšie a tvrdšie, stačí, keď ohneš chrbát teraz, a už to pôjde hladko - Ježiš už za teba položil svoj život, už si v ňom omilostený a ospravedlnený navždy! Navždy! Na čo by si žil asketický život, život v odčiňovaní svojich hriechov? Život na kolenách v ďakovaní, a modlitbe, to je prežitok!
Veď Boh je Láska. Ty už nemusíš robiť nič, len prijímaj, usmievaj sa, užívaj si života! Nič sa ti nemôže stať!

Čo, čo to hovoríš? Že po smrti existuje peklo? Neblázni! Veď vo mňa už ľudia neveria, a to je moja výhra! Mňa si už dali iba do detských knižiek, obrázkových, kde si ma vykreslili ako smiešnu postavičku, ktorá straší iba malé deti...No povedz, kto by už vo mňa veril?

Ó, čo to robíš? Ty vstávaš z prachu zeme, kde som ťa tak ťažko dostal? Vieš, ako dlho mi to trvalo, aby som niečo takého vymyslel? Veď vieš, že som najrafinovanejší a najkrajší a najmúdrejší z anjelov? Teda bol som, pokiaľ som sa nevzbúril Bohu a nezhodil ma s veľkým nárekom z neba.
A odvtedy blúdim týmto svetom, aby som privádzal ľudí na hriech, pošlem im falošných prorokov, a keď už ich dušu budem vlastniť, dám im falošný pokoj, aby zaspali v relatívnom sebauspokojení po NEHĽADANÍ PRAVDY! Oberiem ich o čas na modlitby, vlúdim im do života tisíc vnemov, ktoré sú príjemnejšie na krátenie času...

Ó, duša, tak sa mi zdá, že mi už celá patríš, len vytrvaj, prosím, v tomto stave, kedy začneš pochybovať o Majestáte Spravodlivého Boha.
Pošliapavaj Božie prikázania a vysmievaj sa z nich! To sa mi páči! A vieš čo? Stačí, keď zneuctíš iba jedno, jediné, to mi úplne postačí.
Milujem dušu v stave ťažkého hriechu, lebo mi už relatívne celá patrí. Ukolíšem ju zdanlivými rozkošami, dám jej celý svet, ak sa mi bude klaňať!
Nie, už ju nešľahám bičom, už si ju hýčkam! Je moja a ani to nevie. Teda, možno aj vie, ale nechce s tým už nič urobiť. Je jej dobre. Všetko má, všetko jej patrí.

Ale čo to? Kde to ideš? Nešťastnica nešťastná, prečo ideš za Ježišom? Sviatosť zmierenia je pre mňa trestom! Vtedy trpím a oheň trýzne, blčiaci a všetko spaľujúci ma hryzie a ničí, lebo som prišiel o teba, Božie stvorenie. Ježiš, Syn Boží, prečo mi berieš aj túto dušu, na ktorej som tak tvrdo pracoval? Ja viem, že ti patrí, má predsa na čele tvoju pečať, pečať živého Boha! Ó, duša, aká si krásna! Celá žiariš! Tvoj odev je ako najbelší zamat a žiari sťa tisíc sĺnc. Nemôžem sa na ňu pozrieť, oslepuje ma jej krása, žiara a čistota! Ježiš ťa vytrhol z mojich pazúrov! Som porazený, ale ešte nie je môj koniec!
Ešte mám čas blúdiť týmto svetom a pokúšať. Boh mi dal to právo a ja ho využijem na tisíc percent. Iba jedno ma porazí: vôľa človeka odolávať mojím pokušeniam. A tú silu mu dáva sviatostný Ježiš. Preto kresťania katolíci sú mojimi úhlavnými nepriateľmi.

1Pt5,8 Buďte triezvi a bdejte! Váš protivník, diabol obchádza ako revúci lev a hľadá, koho by zožral.
9 Vzoprite sa mu, pevní vo viere, a vedzte, že také isté utrpenie dolieha na vašich bratov po celom svete.
10 A Boh všetkej milosti, ktorý vás v Kristovi Ježišovi, povolal do svojej večnej slávy; on sám vás po krátkom utrpení zdokonalí, posilní, utvrdí a upevní.
11 Jemu vláda na veky vekov. Amen.

obrázok: http://www.scmlondon.org/?p=11662


 
   
 

Komentáre
Prihláste sa pre pridanie komentára
Evička, i keď je to paradox, že z úst takej jemnocitnej osoby zaznievajú tieto slová o diablovi, vynikajúco si ich sprostredkovala a som presvedčená, že padnú do úrodnej pôdy pre uchránenie sa pred praktikami zlého.
Odoslané 8.1.2013 9:08.
Odoslané 8.1.2013 11:06.
Evička, aj mňa si prekvapila. Ty si autorka? Hneď ma pri tomto napadlo, že aj ja som mohla použiť Rady skúseného diabla a napísať niečo o diablovi, lebo je to potrebné si uvedomovať, ako nás stále a neúnavne "gniavi".
Odoslané 8.1.2013 13:12.
Hlavne si cením v tomto príspevku, že odokrýva zbrane, ktorými zlý pracuje a ako pracuje, že nás tým pripravuje na to, ako sa mu môžeme brániť.
Odoslané 8.1.2013 13:20.
To sú len niektoré zbrane, veľmi odporúčam knihu od C.S.Lewis : Rady skúseného diabla - tam je tých zbraní - ufff
Odoslané 8.1.2013 13:41 ako reakcia na Anna Václavová.
Ďakujem ti Majka, už som ju mala.
Odoslané 8.1.2013 14:02 ako reakcia na Majka Sluková.
Tak ako v tomto pomyslenom diablovi platí to aj v praktickej činnosti zla – ľudia zla takisto presviedčajú iných, aby sa k nim pridávali a vykresľujú svoj čin ako ušľachtilý boj vo význame dobra, burcujú na boj a pochybnosť označujú za zlo.
Odoslané 8.1.2013 14:57 ako reakcia na Anna Václavová.
Evka, výborne si to vyjadrila. Ďakujem.
Odoslané 8.1.2013 15:23.
Evička ďakujem ti emoticonVýborne si to napísala,je vidieť Božie vnuknutie.
Odoslané 8.1.2013 17:10.
Ďakujem vám, milí priatelia. Áno, napísala som to ja. Aby sme vedeli rozoznávať vlkov, ktorí k nám prichádzajú v ovčom rúchu...
Odoslané 8.1.2013 20:32.