« Späť

Vinní sme všetci

Vinní sme všetci

Prví sú tí, čo naháňajú ľudí ako štvanú zver, aby mali senzácie pre svojich čitateľov. Druhí sú tí, čo kupujú tieto bulvárne plátky a svoju dušu sýtia takýmto duchovným pokrmom - a dávajú tak zarábať týmto supom v ľudskej koži - a ostatní sme vinní my všetci, že sme ticho a neozveme sa.

Na Bartošové budeme parazitovat, až ji zabijeme, řekl Novotný

  15:44

 

"Samozřejmě, my ji skutečně zabijeme. Ona se však zabíjí i sama, ale o tom se nebavme. Faktem je, že na ní dlouhá léta parazitujeme, lidsky ji už i lituji. Uvědomuji si, že když ji vyfotí pomočenou, je to nedůstojné, a že skutečně přispíváme k jejímu blížícímu se konci. Poptávka po ní je neskutečná, články o ní si otvírají i lidi, kteří bulvár nečtou. Pak jdou hranice stranou a budeme na ní parazitovat až do konce a ještě půl roku po něm. Je to tvrdé a morálně špatné, ale tak to je," řekl Novotný.

Zdroj: http://revue.idnes.cz/pavel-novotny-bartosova-bila-a-bulvar-d8s-/lidicky.aspx?c=A130722_151128_lidicky_zar

 

Hľa, čo sa píše o supovi bielochrbtom::

POTRAVA : Schopnosť supov bielochrbtých nájsť potravu je legendárna. Čuch majú síce slabo vyvinutý, ale ich zrak je výborný. Mŕtve zviera vedia spozorovať aj z veľkej výšky. Okrem toho nespúšťajú oči ani jeden z druhého. Len čo sa začne jeden sup spúšťať k potrave, ostatné si to okamžite všimnú a vzápätí ho nasledujú.

 

 

 

 

Ivetka bola tým štvaným zvieraťom. Potravou pre naše chúťky, pre naše zmysly. Živili sme sa z jej slabostí, pádov, neúspechov, bolestí...

Všetci sme sa len prizerali.

Ivetka, odpusť, že sme ti nedokázali, alebo nechceli pomôcť.

 

Odpočinutie večné, daj jej ó, Pane, a svetlo večné nech jej svieti, nech odpočíva vo svätom pokoji. Amen.

Komentáre
Prihláste sa pre pridanie komentára
Pokoj tebe, Evka. Chúďa Ivetka, nedokázala rozoznať, že ju len využívajú, ale najmä nedokázala už zdvihnúť oči HORE, vyššie. Uvidela by tam Slnko, čistý vzduch, Radosť. Nedokázala sa už z toho bahna dostať bez cudzej pomoci. Už nevidela tú pomáhajúcu Ruku, čo je vždy vystretá a pripravená pomôcť. Ukončila to v beznádeji, lebo už nemala Nádej. Aká krása, že kresťan ju má vždy. Nie je to obrovský dar tomu človeku, čo UVERÍ?
Odoslané 1.5.2014 11:59.
Koľko pravdy, Evka, v Tvojej úvahe!
Mala som možnosť relatívne často cestovať na Západ aj pred pádom komunizmu. A tam som tieto praktiky videla a čítala už pred 35 rokmi. Bulvár tam prekvital v tlači a televízii, akurát internet ešte nebol. Azda podobné korene mala smrť herečky Rommy Schneiderovej, ktorú poznáme u nás z trilógie Sisi- trochu osladenej histórii panovania Františka Jozefa. V súkromí mala ťažký život a reportéri sa tým živili....
Vždy mi boli tie časopisy odporné, používala som ich- a ešte viac moja mama- na maskovanie podozrenia, že pašujeme náboženskú literatúru. V Bratislave pri prestupe na hlavnej stanici alebo letisku to išlo do kontajnerov.
Keď sme boli na poslednej návšteve príbuzných pred pádom komunizmu,
múdry človek nám povedal: "Dostanete zo západu tri darčeky, na ktoré sa ľudia vrhnú ako utrhnutí z reťaze: bulvár, porno a sekty!"
No a tí čo majú po štyridsiatke, to už zažili: Mali sme aj seriózne, aj kresťansky ladené noviny. Ale tie upadli, lebo sa začali kupovať tie s pestrými obrázkami, nahými telami, klebetami o celebritách,horoskopmi, reklamami na erotické salóny a .....
Ivetka, odpusť. Aj keď píšu, že to nebola skratová reakcia, bolo to zúfalstvo.Nevšímavosť. Mlčanie. Radšej sa nemiešať. Ach, kšeft- to áno. Ale pomôcť niekomu v telesnej, alebo ešte horšie v duševnej biede....
Kto Ťa súdi, nech si najprv spytuje on sám svedomie.
Si v našich modlitbách a odporúčame Ťa Božiemu milosrdenstvu, ktoré vie viac ako my!
Odoslané 1.5.2014 12:56.
Pozdravujem Vás, milí moji priatelia a ďakujem za komentáre.
Števko, áno, je krásne uveriť Bohu, ale nikdy nevieme, s akou beznádejou, alebo práve nádejou v lepší život odchádza duša z tohoto sveta, ktorá si sama siahne na život, lebo tak veľmi trpí, že chce už konečne zakúsiť Raj. A nie je to vôbec trúfalé tomu uveriť, (a teraz si nezastávam samovrahov, lebo viem, že je to hriech, keďže nie sme si pánom sami nad sebou, pretože sme si život sami nedarovali, tak nemáme právo si ho ani sami vziať, lebo Pánom nad životom i smrťou je iba Boh), ale veríme v Božie Milosrdenstvo, ako píše Irmuška, - a to je Láska sama.
Keď som čítala životopis Pátra Pia, bola tam opísaná udalosť, ako sa za týmto svätcom vybrala jedna vdova, ktorá sa od neho chcela dozvedieť, či duša jej manžela je zachránená, lebo spáchal samovraždu. Keď sa táto uplakaná žienka predierala davom ku nemu, ešte nebola ani v jeho blízkosti, a keď ju zbadala Páter Pio, gestom jej naznačil, že nemusí ísť ku nemu ďalej a povedal jej, že nech sa nebojí, že duša jej manžela je spasená. Zostala neveriacky stáť, akoby neverila, čo počuje a on teda ešte dodal: "Nebojte sa. Stačil si vzbudiť ľútosť medzi pádom z mosta a skokom do vody!"
Odoslané 1.5.2014 16:39.
Štefan, je to tak! A je krásne, že poukazuješ na pozitívny prístup k životu, čo je pre každého to najdôležitejšie, mať vieru, nádej a lásku. Vďaka!
Odoslané 2.5.2014 10:22 ako reakcia na Stefan Patrik Kovac.
Aj mňa správa o smrti Ivetky šokovala... ešte viac jej úbohý život a jej utrpenie pre krutosť iných ľudí. Modlím sa za ľudí, ktorí sú v ohrození samovraždy, upozorňoval na túto dôležitú vec jeden misionár... Ježiš vie všetko a aj Ivetka mu všetko povedala... som o to presvedčená. Nikto z nás by neuniesol to utrpenie... a mędiá? Niet ospravedlnenia. Sú to ľudia bez svedomia. Nie len etika ale chýba obyčajná ľudskosť a úcta k človeku. A my... modlime sa za trpiacich a ohrozených sebevraždou.... je ich veľmi veľa. Už dávno nečítam príspevky neľudských médií. Aj ja som ich však v minulosti čítala. Dnes sa modlím za ne aj za ich obete....
Odoslané 3.5.2014 23:17 ako reakcia na Eva Vráblová.