« Späť

Návod na starosti

Chcete sa zbaviť Vašich starostí rýchlo a efektívne? Máte už dosť každodenného robenia si starostí? Ponúkame vám zaručený návod, ako na ne.

 

Budete potrebovať pollitra mlieka, desať klincov, 100 gramov rozumu,  15O decililitrov mierumilovnosťou a samozrejme náš zázračný prášok PREČSNIMIIHNEĎ. Na začiatok zohrejte politra mlieka a pomaličky ho vypite. Na to si pripravte klince, poukladajte ich do radu v rozmedzí 14,55 mm s presnosťou na 0,01 mm.  Zoberte rozum do hrsti a položte ho na stôl vedľa tých klincov. Pod klince nezabudnite pridať Vaše starosti. Všetko hojne zalejte mierumilovnosťou. počkajte 15 minút, kým mierumilovnosť nezačne na okrajoch vysychať. Následne všetko posypte naším práškom PREČSNIMIIHNEĎ... Po následnej chemickej reakcii Vám zaručujeme, že Vaše starosti zmiznú a spolu s nimi aj váš stôl, rozum, snaha o mierumilovnosť a tiež desať klincov, ktoré tam boli len na zobratenie Vašej poslednej trpezlivosti. Ďakujeme Vám za využívanie našich služieb a prajeme vám pekný deň.

....... zdá sa vám, že tento dokonalý návod v živote veľmi nefunguje? Tak prečo ho tak často používame? snažíme sa vyriešiť všetky problémy, ktoré nastanú vlastnými silami a namiesto úspechu nás čaká len sklamanie a ďalšie starosti.

V poslednej dobe ma vždy, keď sa ma už-už začne zmocňovať zúfalstvo zo všetkých tých vecí, ktoré riešim, napadne jedna myšlienka... Čo je to, v porovnaní s večnosťou? Na čo si vždy môžem len s úľavou povedať, že NIČ a život ide ďalej...s radosťou a pokojom.

Prajem vám krásny a požehnaný deň.   

Komentáre
Prihláste sa pre pridanie komentára
Včera som sa dostal práve k tomu, ako usmerňovať svoje myšlienky. Je to veľmi náročná vec ale samozrejme duchovne veľmi opodstatnená. Zlý nás myšlienkami oberá o silu, rovnováhu a robí podráždenými, hnevlivými až apatickými. Ef 4:23 obnovovať sa duchovne premenou zmýšľania. Ty si s týmto príspevkom ukázala na rovinu, ako sa človek môže vysporiadať s niečím takým, keď na neho už doliehajú kadejaké negatívne myšlienky. Toho boli si vedomý aj duchovný majstri. Cvik robí majstra. Dokonca kontemplatívna modlitba nás doslova premieňa. Včera sa mi podarilo náhodou zapnúť TV LUX, kde šiel záznam z Trnavskej Novény a hovorilo sa o takejto modlitbe, že takto sa doslova modlila Panna Mária. Kontemplovaním Písma Svätého sa premieňa celý človek, jeho zmýšľanie a začína sa meniť. Prepáč Zuzka, že som sa takto rozpísal, ale tento tvoj príspevok vnímam v tomto duchu. Najskôr si chcela vyjadriť tým spôsob ako sa máme dívať na veci a zmýšľať. Paradoxom je to, že som si spomenul ešte aj ako som dávno raz čítal knihu jedného tibetského lámu, kde písal, že sa necháme požierať hnevom, starosťami a rôznymi problémami, ktoré ak by sme sa na nich potom pozreli o 20 rokov neskôr by sa nám zdali úplne nepodstatné ako aj to, ako sme sa na nich trápili. Možno aj smiešne by sa nám to pri niektorých zdalo. Prajem ti pekný deň!
Odoslané 13.5.2012 10:01.
Vďaka za reakciu a dokonca celkom trefnú. Pretože v poslednej dobe mám pocit, že moja modlitba je akoby nedostačujúca, že ma Boh volá pohnúť sa ďalej a ja neviem ako. Stojím na mieste a zrazu som zmätená. Zároveň je vo mne veľa slov a ja nepočúvam, čítam z Písma a ide to len cez moju hlavu, ale neostáva to v srdci...

Ešte raz vďaka za príspevok, pomohol mi usporiadať si myšlienky... a hádam teraz už má moja situácia riešenie, o ktorom viem.
Odoslané 13.5.2012 20:35 ako reakcia na Miroslav Čonka.
Tak som rád, že som v niečom ti pomohol. emoticon Je to zaujímavé a určite tá premena zmýšľania aj v súlade s kontempláciou stojí za to.
Odoslané 13.5.2012 21:09 ako reakcia na Zuzana Komendová.
No, hej je to celkom zaujimave. Som si dnes vybrala jednu vetu a nad nou som polku dna premyslala (potom priznavam som na nu zabudla, az teraz ma napadla)... ale zrejme to skusim znova zajtra.
Odoslané 15.5.2012 20:12 ako reakcia na Miroslav Čonka.