Oznamy

Showing 1 - 10 of 630 results.
Items per Page 10
of 63

Oznamy

« Back

1. pôstna nedeľa 2020 "A"

Liturgický kalendár

Sobota: Prvá sobota v mesiaci.
Nedeľa: DRUHÁ PÔSTNA NEDEĽA.

Oznamy

Dnes je zbierka na katolícku charitu. Za vaše milodary vopred Vám ďakujeme. Pri pokladničkách si môžete zobrať propagačné materiály trnavskej charity a pôstnu krabičku pre Afriku. Pôstnou krabičkou pre Afriku je možnosť pomôcť chudobným deťom v krajinách subsaharskej Afriky. Aj vy sa môžete zapojiť do zbierky a pomôcť svojím pôstnym darom vo forme modlitby alebo finančného príspevku. Krabičky sú na stolíku vzadu.

Jarné kántrové dni sú v stredu, piatok a sobotu. Záväzný je jeden deň. Ich obsahom je príprava na pokánie a na sviatosť zmierenia a činorodá láska k blížnemu. (Omšový formulár: Za odpustenie hriechov alebo: Za dar lásky.)

Pobožnosť Krížovej cesty býva:

  • vo farskom kostole každý deň po rannej sv. omši, v piatok o 17.15
  • v KBSJ v piatok o 15.30.

Krížová cesta na Červenej veži zatiaľ nebude. Kto koná pobožnosť Krížovej cesty pred riadne zriadenými stanicami, môže získať úplné odpustky.

Prvý piatok v mesiaci: spovedáme ako zvyčajne pred svätými omšami, od stredy vo farskom kostole hodinu pred sv. omšami v piatok od 16.00. Chorých ako obyčajne.

Svätá omša venovaná prvoprijímajúcim deťom a ich rodičom je v stredu o 18.00 vo farskom kostole.
Pripomínam termíny 1. svätého prijímania:

  • 17.5.2020 o 10.30 - Brezová škola
  • 23.5.2020 o 10.30 - školy Vajanského a Scherera
  • 24.5.2020 o 10.30 - Banka.

Ak niekomu nevyhovuje termín, je možnosť prehlásenia na iný termín. Žiadame tých, čo nemajú všetko v poriadku, aby dodali krstné listy a prešli preskúšaním čo najskôr.

Stretnutie birmovancov bude v piatok na sv. omši o 18.00 a po nej s kňazom a animátormi. Termín birmovky bude v septembri ešte upresnený. Pripomínam birmovancom, aby priniesli komplet vyplnené prihlášky. Hlavne krstné listy alebo potvrdenie o krste.

Katolícka jednota Slovenska - pobočka Piešťany ďakuje všetkým, ktorí pomohli 2% z dane v minulom roku na chod Domu pokoja v Lúke pre ubytované matky a deti, a veľmi prosí o pomoc aj v tomto roku. Srdečné P. Boh odmeň! Príslušné tlačivá budú umiestnené vzadu v kostole pri tlačovinách.

Katechézy pre dospelých a mládež Neokatechumenálnej cesty budú pokračovať KAŽDÝ PONDELOK A ŠTVRTOK O 19.00 HOD v pastoračnej miestnosti vedľa kostola sv. Cyrila a Metoda.

Adorácie vo farskom kostole sv. Cyrila a Metoda sú podľa bežného poriadku okrem soboty.
Veriaci, ktorý navštívi Najsvätejšiu oltárnu sviatosť a zotrvá v adorácii aspoň pol hodinu, môže za obvyklých podmienok získať úplné odpustky.

V piatky po sv. omši od farského kostola sv. Cyrila a Metoda do kúpeľnej kaplnky BSJ sa modlí modlitba svätého ruženca za ochranu manželstva, rodiny, života od počatia až po prirodzenú smrť a za odvrátenie nebezpečnej liberálnej gender ideológie.

Riaditeľstvo Cirkevnej spojenej školy Piešťany pozýva budúcich prváčikov a ich rodičov na zápis do prvého ročníka, ktorý sa bude konať: 3.4.2020 od 14.00 do 18.00 hod. a 4.4.2020 od 8.00 do 12.00 hod. v budove prvého stupňa Pod Párovcami č. 127.

 

Oznamy pátrov jezuitov

 

Dnes je zbierka na charitu. Za vaše milodary vám ďakujeme. Pri pokladničkách si môžete zobrať propagačné materiály trnavskej charity a modlitbu za charitné dielo.

Každý deň po rannej svätej omši o 6.00h je krížová cesta. Každú pôstnu nedeľu je krížová cesta o 15.00h.

Prvý štvrtok v mesiaci – obetujme svoje modlitby za nové kňazské a rehoľné povolania - hodinová adorácia pred sv. omšou.

Pozývame Vás na mariánsku pobožnosť k prvej sobote v mesiaci, ktorá bude 7. marca 2020 po rannej svätej omši o 8.00h.

Spovedanie v týždni k prvému piatku: ráno ako zvyčajne od 5.45h a 7.45h. Popoludní budeme spovedať: pondelok až utorok od 18.15h; stredu až piatok od 17.00h.

Na budúci týždeň v nedeľu (8. marec 2020) o 14.00h bude stretnutie združenia Faustínum. Potom sa zúčastníme krížovej cesty. Všetci ste srdečne pozvaní.

Materské centrum pri Jezuitskom pastoračnom centre – každú stredu od 9.30h. Téma: Duchovná obnova s pátrom Zahoránskym + svätá spoveď.

Prednáška Lucie Drábikovej: 5. marec 2020 o 17.30 u sestričiek v Nodame (Kuzmányho 9). Téma: Manipulácia – ako ju rozpoznať, ako sa jej brániť. Bližšie na plagáte.

Mgr. Jozef Gallovič
farár – dekan