Oznamy

Showing 1 - 10 of 632 results.
Items per Page 10
of 64

Oznamy

« Back

1. adventná nedeľa 2018

Liturgický kalendár

Pondelok: Sv. Františka Xaverského, kňaza. Spomienka.
Štvrtok: Sv. Mikuláša, biskupa. Prvý štvrtok v mesiaci – Deň modlitieb za duchovné povolania.
Piatok: Sv. Ambróza, biskupa a učiteľa Cirkvi. Spomienka. Prvý piatok v mesiaci.
Sobota: NEPOŠKVRNENÉ POČATIE PANNY MÁRIE. Slávnosť. Prikázaný sviatok. Sväté omše ako v nedeľu.
Nedeľa: DRUHÁ ADVENTNÁ NEDEĽA.

Oznamy

Dnešnou nedeľou začína adventné obdobie, ktoré je časom prípravy na slávnosť Narodenia Pána. Je časom nábožného a radostného očakávania. V tomto období sa používa organ a iné hudobné nástroje s takou umiernenosťou, aby sa nepredchádzalo plnej radosti Narodenia Pána. Dnes požehnáme adventný veniec aj vence tých, ktorí si ich priniesli.

Dnes je zbierka na katolícku charitu. Za vaše milodary nech vás Pán hojne požehná.

Sväté omše v kúpeľnej Kaplnke Božského Srdca Ježišovho sú len v sobotu a v nedeľu. Ostané sv. omše o 16.15 v pracovných dňoch od pondelka do piatku sú presunuté do farského kostola.

Svätá omša pre prípravu detí na 1. sväté prijímanie, osobitne pre deti 2. a 3. ročníka, býva v stredu o 18.00. Prosím, aby deti prichádzali v doprovode rodičov. Po sv. omši bude preskúšanie detí 3. ročníka z 1. časti otázok, ktoré ešte neboli.

Svätá omša pre prípravu mladých na birmovku býva v piatok o 18.00 a po nej bude stretnutie s animátormi.

Na budúci týždeň budeme zapisovať úmysly na sv. omše na mesiac január. V pondelok ráno iba na ranné sv. omše. Prosíme, aby ste milodary za sv. omše odovzdávali pri zapisovaní.

Prvý piatok v mesiaci. Chorých spovedáme ako obvykle. Ostatných ako obvykle pred sv. omšou, od stredy hodinu pred sv. omšou. Vo farskom kostole v piatok od 16.30.

Prosíme ochotných farníkov, ktorí by mohli poskytnúť zo záhrad stromčeky na vianočnú výzdobu do kostolov, aby sa prihlásili v sakristii.

Prosíme, by ste v sakristii nahlásili chorých na vianočnú svätú spoveď, ku ktorým nechodíme pravidelne pred prvým piatkom. Spoveď chorých bude v týždni pred 4. adventnou nedeľou od 18.12. do 21.12. Nahláste aj telefónne čísla, aby sme sa mohli s vami skontaktovať.

Na budúcu nedeľu 9.12.2017 o 16.00 vo farskom kostole sv. Cyrila a Metoda sa uskutoční adventný koncert speváckych zborov Coro Laudamus Piešťany, spevácky zbor Kysuce Čadca a Kysucký komorný orchester Čadca, na ktorý vás srdečne pozývame.

Aj tento rok pozývame rodiny s deťmi a mladých k účasti na jasličkovej pobožnosti, ktorá sa uskutoční 25.12. o 16.00 vo farskom kostole.

Na budúci týždeň bude prvopiatková zbierka potravín pre núdznych. Kontakt na Centrum pomoci, A. Hlinku 41 (oproti práčovni). Kontakt tel. 0910 788 031. Email: charita piestany@charitatt.sk.

Aj tohto roku Spoločenstvo kresťanskej angažovanosti so zameraním pre službu bezdomovcom a núdznym organizuje počas zimných mesiacov "Polievku zo srdca" pre tých najbiednejších v Piešťanoch, so začiatkom od stredy 5. decembra 2018. V centre "Svornosť", budú dobrovoľníci tohto spoločenstva poskytovať teplú stravu i oblečenie každú stredu a v sobotu v čase od 12.00 - 14.00 hod. v mesiacoch december 2018 až februára 2019. V tom istom čase možno do centra Svornosť priniesť či už trvanlivé potraviny alebo aj teplé oblečenie.

Organizuje sa farská púť do Lúrd v dňoch 24.8. až 30.8.2019. Viac informácii na nástenke alebo v cestovnej kancelárii Noe travel, kde sa môžete nahlásiť.

 

Oznamy pátrov jezuitov

 

Na budúcu sobotu 8. decembra 2018 je prikázaný sviatok Nepoškvrneného počatia Panny Márie. Sväté omše budú takto: 6.00, 8.00, 9.30, 18.30h.

Dnes je zbierka na charitu. Za Vaše milodary ďakujeme. Charita zároveň informuje, že začína vydávať dvakrát do roka informačný Charitný spravodaj (noviny). Tiež si môžete všimnúť letáky o činnosti katolíckej charity v Trnave – využitie prostriedkov. V celej diecéze bola jarná zbierka na charitu: 41 285, 89 EUR.

Spovedanie v týždni: ráno ako zvyčajne od 5.45h. a 7.45h. Popoludní budeme spovedať: pondelok až utorok od 18.15h.; stredu až piatok od 17.00h.

Prvý štvrtok v mesiaci – obetujme svoje modlitby za nové kňazské a rehoľné povolania - hodinová adorácia pred sv. omšou.

Na budúcu nedeľu 9. decembra 2018 o 16.00h. sa vo farskom kostole sv. Cyrila a Metoda uskutoční adventný koncert. Na tento koncert vás pozýva spevácky zbor CORO LAUDAMUS Piešťany. Bližšie info na nástenke.

Na budúcu nedeľu 9. decembra 2018 o 15.00h. bude v našej kaplnke stretnutie združenia Faustínum – Korunka k Božiemu milosrdenstvu.

Milé mamičky s deťmi, srdečne Vás pozývame do jezuitského materského centra aj túto stredu 9.30. Aktuálny program na mesiac je na výveskach kostola... ďakujem!

Mgr. Jozef Gallovič
farár – dekan