Oznamy

Showing 1 - 10 of 630 results.
Items per Page 10
of 63

Oznamy

« Back

31. nedeľa v cezročnom období "C" 2022

Liturgický kalendár

Utorok: Všetkých svätých, slávnosť a prikázaný sviatok (sv. omše ako v nedeľu)
Streda: Spomienka na všetkých verných zosnulých (Dušičky)
Piatok: Piatok: Sv. Karola Boromejského, biskupa, spomienka VÝROČIE POSVIACKY FARSKÉHO CHRÁMU SV. CYRILA A METODA. Slávnosť len vo farskom kostole.
Sobota: Panny Márie v sobotu, ľubovoľná spomienka – Prvá sobota
Nedeľa: TRIDSIATA DRUHÁ NEDEĽA V CEZROČNOM OBDOBÍ

Oznamy

V utorok na Slávnosť všetkých svätých je prikázaný sviatok. Sv. omše budú ako v nedeľu.

Prosíme členov SSV, aby si v sakristii kostola sv. Cyrila a Metoda vyzdvihli podielové knihy a zaplatili členské na ďalší rok 8 EUR.

Pobožnosť za zosnulých na Bratislavskom cintoríne bude pri hlavnom kríži v utorok o 15:00. Na Banke v stredu o 16:00 a v Kocuriciach v utorok po svätej omši.

V piatok na slávnosť posvätenia kostola sv. Cyrila a Metoda môžeme získať úplné odpustky. Podmienky: sv. spoveď, sv. prijímanie, modlitba na úmysel Sv. Otca, nábožná návšteva kostola pri ktorej sa treba pomodliť Modlitbu Pána, Vyznanie viery a vylúčenie akéhokoľvek hriechu, aj všedného.

Podmienky odpustkov - v stredu na dušičky kto navštívi kostol alebo kaplnku a pomodlí sa „Otče náš“ a „Verím v Boha“ môže získať úplné odpustky, ktoré možno privlastniť IBA dušiam v očistci. Okrem toho treba splniť tieto podmienky: sv. spoveď (krátko predtým alebo potom), sv. prijímanie, modlitba na úmysel Sv. Otca a ako vo všeobecnosti vylúčiť akúkoľvek pripútanosť k hriechu, aj všednému. Tiež v dňoch od 1. do 8. novembra môžeme každý deň zachrániť jednu dušu z očistca. Okrem obvyklých podmienok musíme navštíviť daný deň cintorín a aspoň mysľou sa pomodliť za zosnulých. Jedna sv. spoveď na dané obdobie stačí na získanie všetkých odpustkov.

Sviečka za nenarodené deti. 2. novembra si pripomíname aj všetky počaté deti, ktoré sa nemohli narodiť. Pozývame vás v tento deň k zapáleniu sviečky na cintorínoch, pri pamätníkoch nenarodeným deťom alebo v oknách vašich domovov. Sviečky si môžete zakúpiť vzadu v kostole na stolíku (peniaze môžete vhodiť do pokladničky v kostole). Zakúpením sviečky podporíte projekty a činnosť Fóra života. Pán Boh zaplať.

V utorok je sviatok, úradné hodiny nie sú.

Od pondelka zapisujeme úmysly sv. omší na december. V pondelok ráno zapisujeme len na ranné sv. omše. Zapisujeme každému len jednu sv. omšu.

V stredu pozývame na sv. omšu o 18:00 hod. a modlitbu sv. ruženca od 17:00 hod. vo farskom kostole všetky deti a ich rodičov, ktorí sa pripravujú na 1. sv. prijímanie.

 

Mgr. Marián Kolenčík
farár – dekan