Oznamy

Showing 1 - 10 of 630 results.
Items per Page 10
of 63

Oznamy

« Back

5. veľkonočná nedeľa 2012

 

Liturgický kalendár

Budúca nedeľa: 6. veľkonočná nedeľa

Oznamy

Máme mesiac máj, zasvätený úcte k Panne Márii. Májová pobožnosť s kňazom býva vo farskom kostole vždy večer o 18.00 hod. pred sv. omšou. Na Banke s kňazom v utorok a v Kocuriciach s kňazom vo štvrtok tiež o 18.00 hod. pred sv. omšou. Ostatné dni na filiálkach o 18.00 hod., v nedeľu o 14.00 hod.

V sobotu 12. mája o 11.00 hod. bude v našom farskom kostole slávnosť 1. sv. prijímania. Sv. spoveď bude v piatok od 16.00 hod. Pozývame aj rodičov, súrodencov a ostaných príbuzných, aby boli pre prvoprijímajúce deti skutočným príkladom. Na Banke bude slávnosť 1. sv. prijímania v nedeľu 13. mája o 10.30 hod.

Pozývame na púť do Krakova, do Sanktuária Božieho milosrdenstva v Krakove. Púť sa koná v sobotu 12. mája. Odchod autobusu je 11. mája o 23.00 hod. z parkoviska pri reštaurácii Perla. Ešte sú nejaké voľné miesta, ak zvažujete ísť, treba sa čím skôr prihlásiť, najneskôr však do utorka. Prihlásiť sa možno v sakristii kostola alebo u p. Nedorostovej. Cena cestovného je 20 eur, ktoré treba uhradiť pri prihlásení. Podrobnosti nájdete na našej obnovenej stránke www.piestanycm.fara.sk aj na nástenke pred kostolom.

V nedeľu 13. mája o 10.30 hod. na sv. omši bude spievať Spevácky zbor učiteľov. Po sv. omši pozývajú na spomienkový koncert na Pavla Zimančoka. Podrobnosti sú na nástenke.

Trnavská arcidiecéza pri príležitosti 90. výročia Trnavskej apoštolskej administratúry a 35. výročia zriadenia samostatnej cirkevnej provincie pozýva v dňoch 10. a 11. mája na vedeckú konferenciu pod názvom Cesta ku vzniku Trnavskej arcidiecézy konanú na Arcibiskupskom úrade v Trnave. Program a ďalšie podrobnosti sú na nástenke.

Trnavský arcibiskup, Mons. Róbert Bezák, CSsR, pozýva všetkých nadaných vysokoškolských študentov, ktorí túžia využívať svoje dary v službe druhým, prihlásiť sa na štúdium v Kolégiu Antona Neuwirtha v Trnave.
Ide o jednoročný internátny akademický program popri štúdiu na vysokej škole. Študenti Kolégia bývajú na internáte v priestoroch Arcibiskupského úradu v Trnave, študujú myšlienky veľkých mysliteľov západnej civilizácie, diskutujú so zaujímavými osobnosťami verejného i profesionálneho života a duchovne rastú v prostredí kresťanskej komunity študentov a pedagógov.
Záujemcovia sa môžu prihlásiť do 12.6. na stránke www.kolegium.org, kde nájdu všetky potrebné informácie. Môžu tiež využiť Deň otvorených dverí, ktorý sa v Trnave uskutoční 14.5., a spoznať Kolégium zblízka.

Vo štvrtok 3. mája zomrel bývalý sídelný biskup spišskej diecézy Mons. František Tondra. Pohrebné obrady budú vo štvrtok 10. mája. Spomeňme si naňho v modlitbách.

Vydavateľstvo Oto Németh ponúka možnosť objednať si knihy a brožúrky najmä o sviatosti zmierenia. Ich ponuka je na nástenke pred (farským) kostolom.

Peter Sabol, farár