Blogs

« Back

Zodpovednosť za referendum je aj na nás

Zodpovednosť za referendum je aj na nás

Téma ochrana rodiny je pre mňa veľmi dôležitá, preto som sa chcel „vložiť“ do jej podpory. Teraz som sa rozhodol, že do toho vložím omnoho viac energie, lebo vidím, že tlaky na nás budú enormné. Keď sledujeme každodenne média, zbadáme, že každý deň je nám niečo predostierané, aby nás to oslabilo v podporovaní rodiny a prichádzajúceho referenda. V rozhovoroch so známymi osobnosťami, či spevákmi alebo hercami sa vždy nájde otázočka ako vnímajú referendum a je nám podstrkované, ako sme nedemokratickí, neľudskí a diskriminujúci, keď chceme len otca a mamu. Dokonca aj prestížny britský ekonomický časopis Economist, ktorý sleduje ekonomiky celého sveta sa zrazu vyjadruje k etickým otázkam Slovenska. Musia sa názoru obyčajných ľudí už veľmi báť, keď niekto dokázal vyprodukovať aj falošný pastiersky list vraj od pána biskupa Zvolenského, aby nás odradil od referenda. Ak ste chceli podporiť Alianciu prostredníctvom portálu dakujeme.sk, aj tam vznikol taký tlak, že je to teraz znemožnené...

Preto myslím, že nastal čas našej skutočnej angažovanosti. Keď si pozriete fotky z ulíc pred referendom o osamostatnení Škótska, či referendum v Írsku, uvidíte, že ľudia sa tam do toho skutočne vložili. Určite aj v tam médiá „masírovali mozgy“, ale jednoduchí ľudia tiež nelenili.

Ako napísala blogerka pani Eva Vráblová, mimoriadne okolnosti si vyžadujú mimoriadne nasadenie. Začnime preto vytvárať prostredie, kde bude vidieť, kto za čo bojuje. Nebuďme ticho na internetových diskusiách, diskutujme pokojne so svojím okolím, pozývajme k akcii druhých na sociálnych sieťach, nenechávajme to len na aktivity Aliancie za rodinu. Nálepky, odznaky a plagáty referenda by mali byť všade. Na naše osobné internetové stránky, stránky farností, či cirkevných škôl vložme banery. Nehanbime sa odkazy na referendum dávať do svojich ambulancií, servisných dielní, vlastných firiem, obchodov. Ja verím, že je tu dosť ľudí, ktorí stoja za rodinou a mnohých nerozhodných to povzbudí.

Našu typickú slovenskú vlastnosť – nechuť zúčastňovať sa vecí verejných však takto nezmeníme. Budú na to potrebné naše modlitby, sväté omše, pôsty, adorácie. S týmto duchovnými zbraňami máme šancu uspieť a Slovensko tak zostane nezmenené aj v budúcnosti.

Obrázok: geograph.org.uk