Blog

« Back

Starosť o deti.

Denne bojujem s tým, ako zabezpečiť chod domácnosti . Nie len materiálne ale aj bezpečne a hlavne aby popri tom všetkom vládol u nás pokoj a láska.

 

 

Neviem to dostatočné vysvetliť, ale ak prežijete „boj o život dieťaťa“, tak je tam niekde  hlboko zakorenená ostražitosť , opatrnosť, predvídavosť. ..

Dodnes neviem vysvetliť, prečo som konala tak automaticky a ani neviem či by som to dokázala znova, preto si myslím, že mi to Pán Boh zachránil dieťa, on mi dal pokoj a silu konať. Až potom, keď dcérka opäť dostala svoju pôvodnú farbu, som sa roztriasla a donekonečna ďakovala  Pánu Bohu za záchranu.

Poznám mnoho prípadov kedy sa obviňujú ľudia sami alebo navzájom z toho ak sa stane dieťaťu menší alebo väčší úraz.

Tiež je mnoho prípadov, kedy sú deti málo opatrné.

Neviem či budete chcieť diskutovať, tak zatiaľ iba toľko.

Comments
sign-in-to-add-comment
Bolestivé a smutne pravdivé príbehy zo života. Pripomenulo mi to situáciu, kedy zrazilo auto môjho st., vtedy 10 ročného synčeka. Počuli sme na 5. poschodí brzdy auta, vykukla som z okna a spýtala som sa susedky, ktorá mohla vidieť cestu, či to nebol môj syn. Opýtala sa ma, či mal tričko. Okamžite som vystrelila a utekala. Všetko čo bolo potrebné pre prvú pomoc sa mi vybavilo v pamäti - aj latinské výrazy (Pôvodom som zdravotná sestra, ale z fin. dôvodov som svoju profesiu nevykonávala).
Posted on 11/7/12 9:21 AM.
Ďakujem, veľmi si to vážim.
Posted on 11/7/12 10:00 AM in reply to Anna Václavová.
Ak platí dvakrát meraj, a raz rež, tak pri deťoch- vždy stráž a postupne uč konať samostatne. Nesmierne je dôležité presvedčenie, že rodič, ak niečomu z opatrnosti bráni, má pravdu. To presvedčenie sa vychováva dôverou.Dieťa verí, že mu chcem dobre.
A je krásne denne prenášať tento vzťah aj na Nebeského Otca. Veriť mu, že nám chce dobre....
Posted on 11/7/12 4:30 PM.
Súhlasím. Múdro povedané. Ďakujem.
emoticon
Posted on 11/7/12 10:27 PM in reply to Mária-Irma Danieliszová.
Teším sa s tebou, Jarka, že tvoje/vaše dieťatko Boh zachránil. Netreba obviňovanie, iba Pán vie. Mnohokrát si človek ani sám sebe nevie odpustiť, ak sa udeje niečo vážne a smutné. Aj to sa učíme počas života...nech by sa stalo čokoľvek, Boh je Láska, ON je Najvyšší, väčší, ako naše vlastné srdce, ak by nás chcelo súdiť či odsudzovať. A žiaden iný z ľudí nemá právo súdiť nás, ani teba ani nikoho...
Posted on 11/9/12 12:23 AM.