« Back

Plytké vzťahy.

Dnešné ľudstvo profituje akosi  na neskutočných zvláštnostiach. Keď tak vnímam ľudí vôkol seba , ktorí sú vo vzťahoch , je v nich samotných akási vzájomná chladnosť. Majú sa k sebe skôr , ako cudzí , než ľudia , ktorým vzájomne na sebe záleží. Tak by som chcela vrátiť čas o desiatky rokov späť , kým som nebola na svete. Z rozprávania starších ľudí to bolo všetko krajšie.  Malé  milé slovko akú má silu. V dnešnej dobe  by mali niekoľkonásobnú silu. Je to obrovský problém. Na vôkol počúvam , môj priateľ to a to. Moja priateľka to a to a keď sa opýtam. Spýtala si sa ho na to ? spýtal si sa jej na to ? Odpoveď ?  NIE. Tak aký základ lásky má tvoje srdce v danom človeku , keď ti je prednejšie , čo ti iní nabrízgajú , ako vlastný /á partner , partnerka ?  Presne , toto sa deje. Dnes sa partnerI vôbec rozprávajú medzi sebou , ak je nejaký problém  ?   Tak máš rád partnerku /a , alebo viac všetkých dokola ?  Bez tak je to ťažké , ak jeden pracuje na Slovensku , druhý v zahraničí . V rodine máme také prípady a vďaka Bohu aj taký prípad , keď šli obaja aj s deťmi do zahraničia. Nuž lepšia perspektíva , tak čoby nie. Hlavne , že sú spolu. To je dôležité.

Vôbec sa nedivím , že je to všetko po rokoch na rosypanie , keď sa to deje týmto spôsobom. Nechápem. Doba vraj napreduje.  V čom ? V tom , že zlo rozťahuje svoje chápadlá na všetky strany , lebo človek nepoužíva komunikáciu. Ja si len kladiem otázku. V čom pokročilo dorozumievanie sa ľudí , keď komunikácia neexistuje  ? respektíve na akej úrovni ???  Akí príklad chcete dávať mladým a svojím deťom , keď sa takýmto spôsobom staviate k veci ?  To aj doma sa pred deťmi takto chováte ?   Ako rodičia máte byť príkladní pre svoje deti v učení tolerancie , odpúšťaní .....  ako ?  v prvom rade základ mu dať Boha. Ak by im šťastie v živote nebolo naklonené , nech majú od kiaľ čerpať silu , ak sa ako rodičia raz pominiete.

Ludia vôkol vás ,  vám nikdy šťastie prijať nebudú. Nikdy. Tak sa budú aj chovať. Závisť , nenávisť ...  katastrofa. Učte deti láske zo všetkými milosťami , povinnosťami , čo k tomu patria. DOVERA !DOVERA ! DOVERA !  Zbytočne budete deťom hústiť do hlávok teoriu. Ako rodičia im to ukážte v praxi. S toho si budú pamätať viac. To sa im vryje do srdiečka. A základ nie čo povie ten , tá to. Základ má byť BOH. Jedine BOH. 

Aj ja mám dcérku. Má už takmer 20 rokov , no stále sa s ňou rozprávam o tom , nech neverí iným ľuďom , pretože .....  vždy jej poviem. Ak niečo počuješ , ak niečo vyvoláva pochybností , opýtaj sa priateľa. Taká došla šťastná. Akú odpoveď človek partnerovi / ke dá je na svedomí samotného človeka. Ja som zástanca toho - správaj sa morálne , čestne , verne... a klamať nebudeš musieť. To platilo , platí a platiť bude. Spamätajte sa a buďte oporou svojím deťom v cnostiach. Príjemnú nedeľu.