« Back

Čo v sebe ukrýva registrácia?

Čo v sebe ukrýva registrácia?

Registrácia na P15 už beží :-) O tom, od kedy do kedy, koľko bude stáť, ale aj o tom, ako sa bude dať zaregistrovať, či sú nejaké obmedzenia a zľavy sa dozviete z rozhovoru, ktorý pripravila pre náš web a portál postoy.sk Alžbeta Hrušovská z Komunikačného tímu P15.

Prečo je potrebné sa zaregistrovať na Národné stretnutie mládeže P15?

Registrácia na P15 nám pomôže čo najlepšie pripraviť toto podujatie. To znamená zabezpečiť dostatok ubytovacích priestorov, stravy či vhodné priestory na samotný program.

Za začiatok registrácie ste si zvolili symbolický dátum a čas – 15. 1. 2015 o 15:15:15. Prečo?

Dátum je symbolický. Národné stretnutie mládeže P15 sa koná tento rok v Poprade. Názov P15 - obsahuje prvé písmeno mesta, kde sa akcie koná a posledné dve číslice kalendárneho roka 2015. Termín 15. 1. 2015 je ľahko zapamätateľný, zároveň pripomína samotný názov akcie.

Dokedy registrácia prebieha?

On-line registrácia potrvá do 14. 7. 2015.

Koľko stojí registrácia na P15 a čo všetko cena zahŕňa?

Pri registrácii vopred ponúkame 2 balíky - základný balík (program + ubytovanie) a balík komplet (kde je navyše aj strava).

Cena základného balíka bude počas celej on-line registrácie 20,15 €. Je to opäť symbolické číslo. Na mieste to bude 30 €, tentokrát už len za program bez stravy a ubytovania.

Počas prvého mesiaca registrácie (od 15. 1. do 14. 2. 2015) ponúkame záujemcom skvelú akciu. Balík komplet (aj so stravou) bude v cene základného, teda za 20,15 €. Neskôr táto cena kompletného balíka bude rásť. Nasledujúce dva mesiace (do apríla) bude balík komplet stáť 25 €, v ďalšej fáze registrácie (máj - júl) to bude už 30 € za kompletný balík.

Čo s tými, ktorí sa nestihnú zaregistrovať on-line? Bude možné registrovať sa na mieste?

Áno, bude to možné. Na mieste však už nezabezpečujeme stravu ani ubytovanie. Taktiež cena bude vyššia. Preto odporúčame záujemcom radšej registráciu vopred. Keďže program jednotlivých dni bude na seba nadväzovať, odporúčame sa zúčastniť na celej P15-tke.

Bude aj možnosť prísť na jeden deň či na jeden program?

Tentokrát budeme na mieste ponúkať jednodňové vstupenky, dokonca aj vstupenku, ktorá umožní vstup len na sobotný hlavný večerný program. Túto alternatívu ale odporúčame len tým, ktorí si naozaj nemôžu dovoliť prísť na celý program.

Je počet účastníkov obmedzený?

Nie, nie je. Vítaní sú všetci mladí. Je pravda, že kapacita priestorov, kde sa P15 bude konať, je obmedzená. Ak by sa však zaregistrovalo oveľa viac ľudí, určite budeme hľadať riešenie.

Dajú sa uplatniť nejaké zľavy? (pre skupiny, pre ZŤP a pod.)

Čo sa týka zliav, myslíme na zdravotne ťažko postihnutých. Tí budú mať pri on-line registrácii naozaj symbolické vstupné – 5 € za kompletný balík. Na mieste (bez stravy a ubytovania) to bude 10 €. Zvýhodnený bude aj sprievodca ZŤP. Bez ohľadu na čas, kedy sa zaregistruje, vstupenka ho bude stáť 20,15 €.

Čo dobrovoľníci?

Dobrovoľníci budú pripravovať program už skôr, počas prípravného týždňa, ktorý sa začne už v pondelok 27. 7. 2015 a skončí v pondelok 3. 8. 2015. Poplatok pre dobrovoľníkov za celý tento čas bude 15 €.

Ako kňazi, rehoľníci?

Kňazi a rehoľníci, ktorí sa programu zúčastnia ako bežní účastníci, budú mať ceny rovnaké ako ostatní. Tí, ktorí sa zapoja do služby (kňazi do spovedania a rehoľníci do EXPO povolaní), budú mať cenu rovnakú ako dobrovoľníci, teda 15 € (vrátane stravy a ubytovania).

Je možnosť zaregistrovať sa ako skupina a byť ubytovaní spoločne?

Áno, registrovať bude možné aj celé skupiny. Za skupinu považujeme 10 a viac ľudí. Na stránke v časti registrácia bude pre ne vytvorený samostatný formulár. Čo sa týka ubytovania, skupiny sa budeme snažiť ubytovať spolu automaticky (samozrejme chlapci a dievčatá budú zvlášť). Ak však chcú byť ubytovaní spolu aj ľudia, ktorí sa registrovali zvlášť (menej ako 10 ľudí), v registračnom formulári pre jednotlivcov dávame aj túto možnosť.

Čo manželské páry?

Čo sa týka manželských párov, nemôžeme im sľúbiť, že ich ubytujeme spolu. Ubytovacie priestory sú provizórne. Spať sa bude na karimatkách a v spacákoch v spoločných priestoroch. Preto, ak manželia chcú byť spolu, odporúčame im objednať si nejaký penzión alebo hotel v blízkom okolí.

Ako možno zaplatiť za registráciu? Budú účastníci musieť platiť hneď po registrácii?

Registrácia je platná až po uhradení a prijatí registračného poplatku. Poplatok je potrebné uhradiť do konca termínu prihlásenia danej cenovej úrovne. Presné pokyny pre platbu nájdu záujemcovia na našej stránke.

Aké sú vekové obmedzenia pre registráciu? Môžu sa registrovať aj mladí do 18 rokov?

Účastníci mladší ako 15 rokov budú môcť prísť len v sprievode zákonného zástupcu, alebo ním poverenej osoby spolu so splnomocnením. Mladí od 16 do 18 rokov so sebou prinesú splnomocnenie od rodiča, že súhlasia s tým, aby sa zúčastnili P15-tky. Presnejšie informácie nájdu prípadní záujemcovia na webovej stránke www.narodnestretnutiemladeze.sk – časť Registrácia.

Sú pripravené aj nejaké súťaže, v ktorých bude možnosť vyhrať vstupenky na P15?

Áno, sú. Napríklad, na facebooku budeme zdieľať titulný banner propagujúci registráciu na P15. Kto si nastaví tento banner ako svoju titulnú fotku a pošle nám link na svoj profil, bude automaticky zaradený do žrebovania o vstupenku na P15. Táto súťaž pomôže akciu spropagovať a zároveň umožní niekomu vstup na podujatie zadarmo.

Ďalšia súťaž bude tak trochu bojovná :). V registračnom formulári bude možné uviesť meno človeka, ktorý registrovaného na P15 pozval. Ten, kto pozve najviac ľudí, je víťaz. Víťazovi sa za každého nového človeka bude odrátavať suma 1€ z jeho vstupenky. Ak teda napríklad zaplatil za vstupné 25€ a zoženie na P15 presne 25 ľudí, celé vstupné mu vrátime.

Vieme, že ďalšie súťaže chystajú aj niektorí z našich partnerov, napríklad portál Cesta+.

Prečo je výhodnejšie zaregistrovať sa on-line a v dostatočnom časovom predstihu?

V prvom rade kvôli cene, ktorá bude postupne stúpať. Ak má účastník záujem o stravu a ubytovanie, inú možnosť ako on-line registráciu vlastne nemá. Na mieste to už nebudeme vedieť zabezpečiť. Registráciou vopred však účastníci pomôžu aj organizátorom zabezpečiť vhodné podmienky a priestory na program.

Čo ak sa zaregistrujem, zaplatím, a nakoniec nemôžem prísť? Vrátia sa mi peniaze (aspoň ich časť)? Je možné nájsť za seba náhradu?

Presne tak. Peniaze síce nie je možné vrátiť, ale je možné za seba nájsť náhradu. Viac informácií nájdete na stránke www.narodnestretnutiemladeze.sk.

Čo ak mi ešte stále chýba nejaká informácia, ktorá sa týka registrácie, kde sa môžem ozvať?

Všetky aktuálne informácie sú na stránke www.narodnestretnutiemladeze.sk. Ak tam nie je niečo, na čo potrebujete odpoveď, ozvite sa na e-mailovú adresu:mladez@kbs.sk. Radi sa ozveme.

Písané pre Postoy.sk a www.narodnestretnutiemladeze.sk

Komunikačný tím P15 / Alžbeta Hrušovská