« Back

Primátor Popradu: P15 - magnet pre mladých

Primátor Popradu: P15 - magnet pre mladých

Po biskupovi Tomášovi prinášame ďalšie pozvanie k registrácii na Národné stretnutie mládeže P15 v Poprade. Hovoríme s prvým mužom mesta - primátorom Jozefom Švagerkom.

Poprad na prelome leta omladne. Privíta P15. Ako to vnímate z pozície hlavy mesta?

Je pre nás poctou, že Národné stretnutie mládeže P15 sa uskutoční práve v Poprade. Samospráva urobí všetko preto, aby podujatie prebehlo čo najlepšie a jeho účastníci sa do nášho mesta vrátili aj v budúcnosti. V Poprade je čo vidieť a zažiť, takže budeme radi, ak sa naše mesto dobre odprezentuje a hostia sa v ňom budú cítiť dobre.

Prečo by podľa vás osobne mali mladí ľudia prísť osobne na P15 do Popradu?

Je to nielen príležitosť zúčastniť sa Národného stretnutia mládeže P15, ale tiež možnosť navštíviť mesto, ktoré si pripomenie 20.výročie návštevy Svätého otca Jána Pavla II.. Verím, že bohatý program podujatia pomôže vytvoriť v našom meste počas leta výbornú atmosféru, ktorá bude silným magnetom pre mladých ľudí zblízka i zďaleka. Poprad a jeho okolie ponúkajú navyše veľa ďalších možností športového i kultúrno-spoločenského vyžitia, takže naozaj stojí za to prísť osobne a zažiť to na vlastnej koži.

Ako sa na podujatie chystá mesto a čo pri tejto príležitosti špeciálne pripraví?

Mesto vyvinie maximálne úsilie na to, aby organizátorom i účastníkom podujatia vytvorilo čo najlepšie podmienky – pomôžeme s technickým zázemím i logistickým zabezpečením podujatia. Najzásadnejšia vec, ktorú by sme chceli počas tohto podujatia uskutočniť, je odhalenie pamätnej tabule pri príležitosti 20.výročia návštevy Jána Pavla II. v našom meste. Umiestnená by mala byť na Konkatedrále Sedembolestnej Panny Márie v Poprade.

Komunikačný tím P15