Blog

« Back

Na ruženci záleží

Na ruženci záleží

(ale inak)

Je úplne jedno, aký máš ruženec.

Hlavne sa ho modli.

Comments
sign-in-to-add-comment
Veľká pravda! Spomeniem ale zážitok: "V minulosti nebolo ľahké zohnať ruženec. S manželom sme sa rozhodli si ho zreparovať - vyhotoviť zo starých zbytkov ružencov. Nakoniec som rozobrala svoj kryštáľový náhrdelník od svojej sestry a čuduj sa svete, presne toľko rovných očiek ako sme potrebovali na ruženec. Teraz keď si ho beriem k modlitbe, vybaví sa mi, koľko radosti a milostí nám tento ruženec priniesol do rodiny v spoločných modlitbách... Postupne sme už mali každý svoj vlastný ruženec a tento nami vyrobený (hlavné práce odviedol môj nebohý manžel) ostal nám rodičom.
Posted on 10/5/12 10:25 AM.
Ja som svoj prvý ruženec dostala k prvéu sv. prijímaniu. Doteraz sa na ňom najradšej modlím.
Ale niekedy som si aj vyrábala... Napr. z halúzky viniča - mala som taký pekný kúsok viničového drievka. Vyrezala som doň 10 zárezov a mala som desiatok. Na tom som sa tiež rada a často modlievala.
Posted on 10/5/12 10:37 AM in reply to Anna Václavová.
Tiež som mala prvý "vlastný" k prvému sv. prijímaniuemoticonAle hlavné je modliť saemoticon
Posted on 10/5/12 12:36 PM in reply to Eva Baranovičová.
Necvhcem byť originálna nasilu, ale r. 1964 skutočne nebolo možné na Slovensku kúpiť ruženec. Kutrala som doma či neostal nejaký po babke. Ostal, ale tri zrnká chýbali. Bol z bieleho asi porcelánu a retiezka bola celkom sčernetá, aj korpus na krížiku. Guľôčky, čo chýbali, som urobila z jemného cigaretového papiera šuľkaním, namočením a keď to vyschlo, natrela som to bezfarebným lakom na nechty. Sčerneté miesta som vyleštila ružovou vatou na zlato a striebro. Neskôr som ho dala kamarátke, ktorá umrela vo veku 23 rokov, do rakve.....a vtedy sa už ojedinele objavili ....prišiel rok 1968.
Posted on 10/6/12 3:47 PM.
Ale veď to je originálneemoticon))Ja mám po babke doma ruženček upravený tak,že kde jej chýbali zrnká,dala si tam medailu Matičky,slúžil na viac zrniek,ale tie sa už naučila naspamať,kolko jej chýbaemoticonDo rakvy sme jej dali jeden my a jeden malý Paťko.Bolo to v roku 2003,narodila sa 1914stom a ten ruženec mala od mlada,tak ho nechcela vymeniť,radšej si opravila.
Posted on 10/6/12 4:47 PM in reply to Mária-Irma Danieliszová.
Krásny mi urobili deti, moji prví piataci na cirkevnej škole k promócii. Krížik drevený 18x 12 cm, a zvyšok uzlíky, malé a veľké, zo špagátu. Visí na stene, ale často sa za nich na ňom modlím. Z tej triedy mám kňaza, dve rehoľné sestričky a jedného brata na misiách. Inžiniera v Nórsku, štyri zdravotné sestry, dve katechétky,dve učiteľky, námorníka a deväť dievčat sú mamičky a dvaja chlapci ockovia. Škoda, že je ten facebook taký podrazový podnik, vedela som o nich všetko.
Posted on 10/6/12 10:29 PM in reply to Nicole Kavuláková.
No tak to teda bol naozaj od srdiečka darovaný,keď ste vyprosili toľké milosti na ňom,som si istá,že vaše modlitby k tomu pomohliemoticon
Posted on 10/6/12 10:39 PM in reply to Mária-Irma Danieliszová.
som trochu sklamaný z tohto blogu.. akože očakával som niečo viac.. Kliknúť na blog ma motivovalo zvučné meno autorky.. ale asi je to tak, že nemôžu byť všetky blogy úplne super. emoticon
Posted on 10/6/12 10:56 PM.
No viete, nie všetky sa voláme Čačková! Alebo Baginová!A nie všetky nosíme habity.....
Posted on 10/6/12 11:02 PM in reply to Štefan Hrbček.
Nenahnevám sa, ak moje komentáre vymažete, fakt nie.....
Posted on 10/6/12 11:04 PM in reply to Mária-Irma Danieliszová.
Nicole, komentuj ma radšej na privátnej stránke, alebo máš mail. Pozri dole.....niekto je z nás sklamaný!
Posted on 10/6/12 11:10 PM in reply to Nicole Kavuláková.
Dakujem za feedback, Steve. Tu to mozno ozaj nevyslo, ale na nastenke na zakladnej skole, su tie dva riadky z blogu (obkolesene ruzencami od vymyslu sveta) vhodne motivacne. Raz darmo, som základňarska učka. A ty odo mňa čakáš viacemoticon Snad ta nabuduce nesklamem.
Posted on 10/7/12 7:38 AM in reply to Štefan Hrbček.
mne sa pačilo-pekna motivacia aj pre mňa! Nie len pre základniačikov! Vďaka!
Posted on 10/7/12 10:08 AM in reply to S. Františka Čačková OSF.
Netvrdím, že ja som na tom ruženčeku vyprosila tie milosti.....od srdiečka darovaný bol . Len ma tu nechváľte, lebo vždy dostanem potom úder pod pás....Solo Dei gloria!
Posted on 10/7/12 10:14 AM in reply to Nicole Kavuláková.
No ja neviem,mám pocit,že niekedy dve vety vystihnú lepšie,než siahodlhý blog,mne sa páči.Dal podľa mna to,čo treba.Ja som naopak potešená.
Posted on 10/7/12 2:21 PM.
Irmuš, ale veď otec Štefan nekritizuje tvoje komenáre. ;-)
Teda ako som ho správne pochopila, píše o samotnom článku. Podľa nadpisu (a autora) očakával viac, a tam len jedna veta. (To sa stalo vlastne aj mne, tak som sa aspoň zapojila do debaty ;) )
Posted on 10/7/12 7:36 PM in reply to Mária-Irma Danieliszová.
Mne už je to fuk. Som odrezaná od všetkých. Nikomu sa nedostanem na profil....
Posted on 10/7/12 7:38 PM in reply to Eva Baranovičová.
Ako to? Nejaký technický problém? Asi niečo niekde prestavujú...
Posted on 10/7/12 7:54 PM in reply to Mária-Irma Danieliszová.
Mne je to fuk. Som strašne smutná a to u nik nenapraví-nik!
Posted on 10/7/12 8:59 PM in reply to Eva Baranovičová.
Fuk fuk - napraví! Nebeský Ocko ťa zasa prinesie do radosti i na stránku:0))
Posted on 10/7/12 10:48 PM in reply to Mária-Irma Danieliszová.
Showing 1 - 20 of 21 results.
of 2