Vitajte na našej stránke

Vitajte na stránkach Rómskej misie v Podsádku. Podsádek je mestká časť Starej Ľubovne a filiálka farnosti Stará Ľubovňa

Na týchto stránkach nájdete informácie zamerané na pastoráciu a evanjelizáciu v Podsádku.

V stredu o 18:00 (v zimnom čase o 17:00) býva sv. omša pre rómov. Radi medzi nami privítame aj vás, ktorí čítate tieto riadky.

V Podsátku sa formujú viaceré rómske spoločenstvá, ktoré sa pravidelne stretávajú.

Každý týždeň máme biblické stretnutie, modlitbu chvál alebo program pre deti. Akcie verejne oznamujeme na sv. omši.  

 

Profil

Rómska misia - Podsadek

Description:
Stránka poskytuje informácie o dianí v Podsádku.

Udalosti

« Back

Biblická škola "LEHA"

LEHA znamená "s Ním!" s naším majstrom a učiteľom sa chceme stretávať, s ním zotrvávať, s ním kráčať životom.

Pre veriacich zo Starej Ľubovne a okolia sme pripravili ročný program biblickej školy. V spoluprási s ETP Slovensko a misíjným tímom z Čičavy budú tento rok bývať stretnutia modlitby, kázania Božieho slova, svedectiev a zdieľania.

 

V úvodnom príhovore som účastníkom predstavil plán a cieľ týchto stretnutí. My, kresťania by sme mali mať vzťah k Božiemu slovu, v ňom je "návod na život", v ňom je zjavená Božia dobrota a jeho plán so svetom.

 

Otec Martin Mekel nás sprevádzal prvou časťou "uprime pohľad na Ježiša". On povedal: "Neprišiel som sa dať obsluhovať, ale slúžiť, a položiť svoj život za mnohých." (Mt 20, 28)

 

Nasledovali svedectvá a slovo povzbudenia.

 

Veľakrát sme už mali podobné stretnutie, ale včera malo premiéru "agape", malé občerstvenie, do ktorého každý niečo priniesol. Bol to čas nielen občerstvenia, ale aj rozhovorou a zoznámenia sa s ľudmi z okolitých dedín.
 

V nasledujúcom bloku bola pripravená zaujímavá dynamika. Jej obsahom bolo správne pochopenie toho, že Božiu lásku mám nielen vlastniť, ale táto láska má prúdiť. Veľa kresťanov túži po Božej láske a tešia sa z toho, keď ju zažívajú, ale nedávajú ju ďalej.

 

Ľudskou láskou milujeme tých, ktorí sú nám sympatickí, ktorí nám preukázali dobro a podobne. Božou láskou, ktorú sme prijali dokážeme milovať aj hriešnikov a tých, ktorí si našu lásku nezaslúžia. Božia láska je nadprirodzená.

 

Igor Turták hovoril, ako sa on učil tomu, aby Božia láska v jeho živote prúdila. Hovoril aj o tom, s akými chybami prechádzali vo svojom spoločenstve, ako sa museli naučíť prijímať bratov a sestry. Povedal: "Modlili sme sa za obrátenie ľudí, a keď sa obrátili a prišli do Cirkvi, nevedeli sme ich prijať. Ale vďaka Božiemu slovu sme si toto uvedomili a dokázali sme ich milovať Božou láskou."

Božou láskou máme byť nielen naplnení, ale táto láska má prúdiť. V tejto dynamike sme mal účasť na "prúdení lásky"

FOTO: Dávid Korčkovský, Štefan Hrbček