Vitajte na našej stránke

Vitajte na stránkach Rómskej misie v Podsádku. Podsádek je mestká časť Starej Ľubovne a filiálka farnosti Stará Ľubovňa

Na týchto stránkach nájdete informácie zamerané na pastoráciu a evanjelizáciu v Podsádku.

V stredu o 18:00 (v zimnom čase o 17:00) býva sv. omša pre rómov. Radi medzi nami privítame aj vás, ktorí čítate tieto riadky.

V Podsátku sa formujú viaceré rómske spoločenstvá, ktoré sa pravidelne stretávajú.

Každý týždeň máme biblické stretnutie, modlitbu chvál alebo program pre deti. Akcie verejne oznamujeme na sv. omši.  

 

Profil

Rómska misia - Podsadek

Description:
Stránka poskytuje informácie o dianí v Podsádku.

Udalosti

« Back

Otcovo srdce

Boh je náš Otec. Teší sa, keď sa usilujeme urobiť mu radosť, tak ako sa tešil, keď mu ju robil Ježiš. V tomto zmysle Božie slová: „Toto je môj milovaný Syn, v ktorom mám zaľúbenie“ môžu sa vzťahovať aj na nás, keď sa usilujeme ísť cestou, ktorú nám pripravil Boh.

 

No ešte viac platí, že náš Otec na nebesiach nás miluje jednoducho preto, že sme jeho deti. Jeho láska k nám nerastie alebo neslabne podľa toho, čo robíme alebo nerobíme. Keď sa od Boha vzdialime, môže stratiť z dohľadu jeho lásku, ale ona je vždy prítomná a jej sila nikdy neochabne. Len ju nevidíme, keď nám niečo stojí v ceste. Avšak Boh tých, čo sú stratení, zmätení či stratili odvahu, zahŕňa zvláštnymi milosťami, aby boli schopní nájsť jeho lásku.

 

Za účasti ľudí z nášho spoločenstva sme zažívali nádherny večer, kde sme si uvedomovali tieto skutočnosti, ktoré nám priblížil Janko Tomus vo svojej prednáške. Staťou zo Svätého Písma o " Márnostratnom synovi poukázal ne veľkosť OTCOVHO SRDCA a aplikoval to hlavne k mužom, otcom zo spoločenstva a vôbec otcom z Podsadku, za ktorých sme sa prihovárali u nášho nebeského Otca - za silu, trpezlivosť, vieru, nádej a mnoho milosti, ktoré sú potrebné pri formácií svojích rodín.

 

Ako každý dobrý otec aj náš nebeský Otec chce mať s nami vzťah plný lásky. Nechcime v ňom vidieť len vzdialeného Stvoriteľa či Vládcu vesmíru. Dajme svojmu Otcovi šancu. Spoznajme, aký je – Otec, ktorý nesmierne túži, aby sme spoznali a zakúsili jeho lásku.

 

 

 

 

FOTO: Dávid Korčkovský