Vitajte na našej stránke

Vitajte na stránkach Rómskej misie v Podsádku. Podsádek je mestká časť Starej Ľubovne a filiálka farnosti Stará Ľubovňa

Na týchto stránkach nájdete informácie zamerané na pastoráciu a evanjelizáciu v Podsádku.

V stredu o 18:00 (v zimnom čase o 17:00) býva sv. omša pre rómov. Radi medzi nami privítame aj vás, ktorí čítate tieto riadky.

V Podsátku sa formujú viaceré rómske spoločenstvá, ktoré sa pravidelne stretávajú.

Každý týždeň máme biblické stretnutie, modlitbu chvál alebo program pre deti. Akcie verejne oznamujeme na sv. omši.  

 

Profil

Rómska misia - Podsadek

Description:
Stránka poskytuje informácie o dianí v Podsádku.

Udalosti

« Back

Rómska púť Gaboltov 2014

Prvá augustová nedeľa je už tradične dňom, kedy sa schádzajú Rómovia k vytvoreniu spoločenstva v rámci Gaboltovskej púte. Organizátorom tejto púte sú Komisia pre pastoráciu Rómov pri Konferencii biskupov Slovenska, Saleziáni Don Bosca v spolupráci s farnosťou Gaboltov.

 

Cestovali sme radostne naladení...

 

Program prebiehal v popoludnajších hodinách, v ktorom vystúpili Rómovia z Rakús, Jarovníc, Hanušoviec nad Topľou a Poštárky - Bardejov. Slávnostnú sv. omšu celebroval otec biskup Štefan Sečka za prítomnosti arcibiskupa Bernarda Bobera, kňazov zodpovedných za pastoráciu rómov a mnoho laikov, ktorí sa taktiež podieľajú na misií v rómskych komunitách.

 

Program pr pútnikov prebiehal na vonkajšom priestranstve

 

V kázni nás otec diakon vyzýval k činnej a živej viere. V závere sa k nám prihovoril Splnomocnenec vlády SR pre rómske komunity a poslanec NR SR Peter Pollák a poďakoval otcom biskupom a všetkým laikom za viditeľný prínos Cirkvi v oblasti pastorácie Rómov. Otec biskup na margo toho povedal, že verí, že i naďalej budú výzvy, ktoré budú nápomocné pri tejto záslužnej činností ľudí, ktorí sú ozaj zanietení pracovať na zmene rómov, ale aj nás samotných.

Slávnostná sv. omša

 

Sme radi, že sa už niekoľko rokov aj my môžme zúčastňovať tejto púte, ktorá je povzbudením do budovania a formovania naších životov.

 

Bolo tam veľa trávy.. ľudia si našli útulné miesto. 

 

 

 

 

FOTO: Dávid Korčkovský, Miro Pompa