« Back

Štvrtá Púť katolíckych médií bude 19. mája v Bratislave

Štvrtá Púť katolíckych médií bude 19. mája v Bratislave

Redakcie diecéznych a farských masmédií sú po prvýkrát pozvané na mediálnu púť katolíckych médií. Jej štvrtý ročník sa uskutoční 19. mája na Kapitulskej ulici v Bratislave. Na spoločné stretnutie s pracovníkmi katolíckych masmédií na Slovensku pozýva predseda Rady pre spoločenské komunikačné prostriedky Mons. Stanislav Zvolenský.

„Chceme poskytnúť priestor nielen na stretnutie sa tvorcov celoslovenských, diecéznych i farských katolíckych médií s tými, ktorí ich sledujú, ale umožniť i samotným pracovníkom médií vzájomne sa spoznať, vymieňať si skúsenosti, postrehy a hľadať spôsoby šírenia Evanjelia masovokomunikačnými prostriedkami,“ hovorí riaditeľ Tlačovej kancelárie KBS Jozef Kováčik. „Katolícka cirkev cíti potrebu poďakovať všetkým, ktorí sa venujú tejto náročnej práci,“ dodáva hovorca KBS. 

 
Zástupcovia redakcií diecéznych a farských masmédií, internetových stránok, ktorí majú záujem predstaviť svoju činnosť, sa môžu nahlásiť do 10. mája prostredníctvom svojich diecéz alebo priamo na adresu kovacik@kbs.sk. Priestor pre ne bude vytvorený v aule Kňazského seminára od 15.00 do 16.30. 
 
Centrom diania Mediálnej púte bude Katedrála svätého Martina a Kapitulská ulica v Bratislave, kde jednotlivé katolícke médiá - TV LUX, TK KBS, Katolícke noviny, Rádio Lumen a Slovo ponúknu program vo svojich sídlach.
Program Mediálnej púte sa začne o 15.00 h. 
 
Štvrtý ročník púte katolíckych médií organizuje Rada pre spoločenské komunikačné prostriedky KBS v spolupráci s katolíckymi masmédiami. Súčasťou mediálnej púte je odovzdávanie Ceny Andreja Radlinského. Zámerom tohto ocenenia je vyjadriť vďaku Katolíckej cirkvi na Slovensku ľuďom, ktorí sa význačným spôsobom zaslúžili o rozvoj kresťanských masmédií, alebo svojimi dielami, či svojou činnosťou pravdivo a v duchu kresťanskej viery pôsobili v oblasti masmédií. 
 
Program IV. Púte katolíckych médií v Bratislave: 
 
15:00, Deň otvorených dverí v katolíckych médiách (Tlačová kancelária KBS, TV LUX, LUX communication), prezentácia diecéznych a farských časopisov (Aula kňazského seminára) a koncerty (Kapitulská ulica č. 4.)
17:00, Slávnostné odovzdávanie Ceny Andreja Radlinského (Katedrála sv. Martina) a v rámci odovzdávania cien krátka prezentácia nového románu o Andrejovi Radlinskom
18:00, Slávnostná svätá omša (Katedrála sv. Martina, hlavný celebrant: Mons. Stanislav Zvolenský, predseda KBS; kazateľ: vladyka Mons. Peter Rusnák)
20:00, Projekcia filmu „O bohoch a ľuďoch“ (Aula kňazského seminára)
 
Púť katolíckych médií sa konala po prvý raz 23. mája 2009 v Trnave, v meste spojenom s históriou Spolku Svätého Vojtecha a Katolíckych novín. Druhýkrát, 15. mája 2010, sa putovalo do Katedrály sv. Františka Xaverského v Banskej Bystrici, neďaleko ktorej sídli Rádio LUMEN a jedna z pobočiek TV LUX. Tretí ročník púte katolíckych médií sa spojil s tradičnou Svätodušnou púťou do Šaštína. Púť sa uskutočnila 11. júna 2011. Doterajší držitelia Ceny Andreja Radlinského: 2010: o. Juraj Török - filmový režisér slovenského pôvodu z USA, Zuzana Artimová - redaktorka KN, Martina Ruttkayová a František Múčka- novinári, ktorí sa venovali „Kauze Františkáni“; 2011: Alfonz Juck - športový komentátor, Marián Gavenda- kňaz, publicista, Štefan Mordel - za zásluhy vo filmovom dabingu v období totality.
Comments
sign-in-to-add-comment
Idete niekto na púť médií? My áno! emoticon
Posted on 5/16/12 8:45 PM.
Bude to pekne podujatie. Je velmi dolezite, aby sa ludia posobiaci v krestanskych mediach stretavali a vzajomne sa obohacovali.
Posted on 5/16/12 8:48 PM in reply to Miriam Kuzarova.
prečo je tá blava tak strašne ďaleko?????
Posted on 5/16/12 9:19 PM.
Inak TV LUX bude mať v rámci púte médii Deň otvorených dverí aj v pobočke v Prešove emoticon
Posted on 5/16/12 9:21 PM in reply to Štefan Hrbček.
Moja Komunita tam bude tiež emoticon Prezentovať bude pán Robert Krett.
Posted on 5/17/12 10:48 AM.