« Späť

Festival Lumen predstavil prvú zahraničnú kapelu pre tento ročník

Festival Lumen predstavil prvú zahraničnú kapelu pre tento ročník

Druhý júnový víkend bude v Trnave už tradične patriť gospelovému Festivalu Lumen. Kedysi malé podujatie sa postupne zmenilo na skutočný city music festival so zahraničnou účasťou kapiel a okrem hlavného pódia na námestí sa rozšírilo aj o ďalšie scény. Organizátori si na 21. ročník festivalu pripravili zaujímavú ponuku zahraničných interpretov rôznych žánrov.

V týchto dňoch predstavili prvú hviezdu – anglické zoskupenie LZ7, ktoré kombinuje štýly ako hip-hop a dance. Ide o kapelu pochádzajúcu z anglického Manchestru. Jej zakladateľom a frontmanom je Lindz West, ktorý sa na Festivale Lumen predstavil v roku 2004 s formáciou The Tribe a v roku 2009 so súčasnou kapelou LZ7.

„Lindz spolu s celou kapelou majú na Slovensku veľký fanklub a to hlavne vďaka svojej energickej a modernej show. Veľmi sa tešíme, že ich tento rok opäť privítame na Slovensku,“ komentoval výber kapely Martin Královič, člen organizačného tímu festivalu.

Kapela od svojho vzniku v roku 2005 vydala celkovo tri albumy. Že nejde o žiadneho nováčika, potvrdzuje aj fakt, že jedna z ich najznámejších skladieb „This Little Light“ sa umiestnila v populárnom rebríčku UK Singels Chart na 26. mieste. S víťazom Grammy, britským spevákom Mattom Redmanom, vydali minulý rok singel s názvom „27 Million“, ktorý sa okamžite stal hitom a dosiahol v rovnakom rebríčku 12. miesto.

Organizátori festivalu majú potvrdených viacero zahraničných kapiel, ktoré postupne budú zverejňovať na oficiálnej webovej stránke www.fln.sk aj na festivalovej Facebook stránke. „Stále rokujeme s headlinerom festivalu, ktorého by sme radi predstavili začiatkom marca,“ povedal Maroš Peciar SDB, riaditeľ Festivalu Lumen.

Festival Lumen ponúkne víkend plný kvalitnej hudby a bohatého sprievodného programu 7.-8.júna a bude pokračovať v osvedčenom koncepte city music festivalu, ktorý predstavil minulý rok.

Festival Lumen 2013

Moju Komunitu informovala Veronika Bražinová