« Späť

Godzone má za sebou siedmy ročník evanjelizačného turné

 Godzone má za sebou siedmy ročník evanjelizačného turné
Sliač 22.novembra Mladí ľudia po celom Slovensku mali minulý týždeň možnosť zažiť Zmenu atmosféry. Evanjelizačné turné projektu Godzone pritiahlo do športových hál a na zimné štadióny v Poprade, Košiciach, Žline, Bratislave, Brne a vo Zvolene 19 000  ľudí. Na realizácii  turné sa podieľal 180 členný tým dobrovoľníkov, ktorí celý týždeň ohlasovali evanjelium v jednotlivých mestách. Pri prípravách a evanjelizácii im pomáhali aj stovky lokálnych dobrovoľníkov.

Evanjelizačné turné projektu Godzone je už tradične súčasťou podujatí realizovaných počas Týždňa Cikrvi pre mládež. Momentálne skončil už jeho siedmy ročník a záujem o evanjelizačné koncerty mezi mladými neklesá, práve naopak, každý rok rastie. Oproti minulému roku bola účasť podľa odhadov prekročená o 3000 návštevníkov. Okrem večerných koncertov sa v rámci turné v každom meste konala aj evanjelizácia na námestí, počas ktorej dobrovoľníci rozdali medzi ľudí dvesto litrov čaju a rozprávali sa s približne osemesto päťdesiat ľuďmi.

Koncerty v jednotlivých mestách boli vystavané z hudobnej, divadelnej a tanečnej produkcie a plynule prechádzali do spoločných modlitieb. Evanjelizačnú výzvu v každom meste priniesol kňaz a riaditeľ Komisie pre mládež v Spišskej diecéze Marek Uličný. S motivyčným slovom sa mladým prihováral otec Jozef Mihok CSsR. a vedúci Spoločenstva SP a riaditeľ projktu Godzone Július Slovák. V programe vystúpili kapely ESPÉ, Heartbeat, Godknows a Lámačské chvály. V každom meste sa mladým prihovoril aj miestny kňaz pre mládež alebo miestny otec biskup. „Myslím si, že tam, kde sa zídu mladí ľudia, aby sa rozprávali o Bohu, o Ježišovi, o Jeho prítomnsoti a o Jeho účinnej moci v nás, to je dobré miesto a dobré podujatie. Je dôležité poznať Ježiša a Jeho evanjelium a podľa neho aj žiť,“ povedal o turné projektu Godzone bratislavský pomocný biskup otec Jozef Haľko.

Práve ohlasovanie evanjelia a výzva k živému vzťahu s Bohom boli hlavné ciele Godzone tour s názvom Zmena atmosféry. „Myslím si, že táto téma je práve o tom, čo sa bude diať teraz. Som nadšený z tých tisícov ľudí, ktorých sme videli a uvedomujem si, že sme počuli stovky príbehov a svedectiev, ale mám pocit, že sú ešte ďalšie stovky, ktoré sme nepočuli a že Pán Boh konal veľa vecí, z čoho máme veľkú radosť,“ povedal o práve ukončenom turné riaditeľ projektu Godzone, Július Slovák.

Projekt Godzone vznikol v roku 2010 ako projekt Združenia kresťanských spoločenstiev mládeže v odpovedi ny výzvi pápežov k novej evanjelizácii. Príprave a realizácii evanjelizačných turné sa venuje už po siedmy krát a v tejto činnosti spája službu mnohých spoločenstiev po celom Slovensku. Uplynulého ročníka sa v tíme zúčastnili členovia viac ako štrnástich laických charizmatických spoločenstiev, piati kňazi a jedna rehoľná sestra.


Na Vaše otázky rada odpovie   Email: ivka.salgi@gmail.com    Mob: +421 902 417 514
Bc. Ivana Šalgová     Web: www.tour.godzone.sk
Projekt Godzone.