« Späť

Svätý Otec prijal zrieknutie sa úradu biskupa Andreja Imricha

Svätý Otec prijal zrieknutie sa úradu biskupa Andreja Imricha

Bratislava 15. októbra (TK KBS) Svätý Otec František dnes prijal zrieknutie sa úradu pomocného biskupa Spišskej diecézy, ktoré mu predložil J.E. Mons. Andrej Imrich. Konferenciu biskupov Slovenska o tejto skutočnosti informovala Apoštolská nunciatúra v Bratislave.

Mons. Andrej Imrich v súvislosti s prijatím zrieknutia sa úradu povedal: „Svätý otec ma uvoľnil z úradu na moju prosbu. Vyhovel mi a som mu za to vďačný. Uvedomujem si, že v mojom veku psychické aj fyzické sily slabnú. Diecéza má dostatočný ľudský potenciál. Má dosť mladších kňazov, ktorí absolvovali postgraduálne štúdiá v zahraničí a sú rozhľadení po každej stránke. Svojimi schopnosťami i silami dokážu kvalitne zastávať služby v Cirkvi, preto moje uvoľnenie z úradu vnímam ako správne.“ Mons. Andrej Imrich zároveň vyjadril želanie, aby jeho rozhodnutie bolo chápané v pokoji, v duchu jeho úprimnej, neustálej snahy o dobro Cirkvi na Slovensku.

Mons. Andrej Imrich sa narodil 9. januára 1948 v Mníšku nad Popradom. Kňazskú vysviacku prijal 8. júna 1974. Za spišského pomocného biskupa bol menovaný 4. júna 1992 sv. Jánom Pavlom II. Biskupskú vysviacku prijal 11. júla 1992 v Katedrále sv. Martina v Spišskom Podhradí.

zdroj:https://www.tkkbs.sk/

Komentáre
Prihláste sa pre pridanie komentára
Bohu vďaka za jeho službu i za príklad nám všetkým, že nie sme nenahraditeľní. Odísť a dať priestor iným nie je, veru, ľahké. ;) Všetkým sa nám treba tomu učiť. Nech ho žehná Pán!
Odoslané 18.10.2015 12:28.